Már nem ingyenes

, 2001. június 24. 12:25
Idán április 26-ával megszűnt az Elance ingyenessége, és csak az jelentkezhet a meghirdetett projektekre, aki befizeti a havi 25 dolláros tagdíjat. Bakos Péter szerint ez a törzstagokat segíti.
"Így nehezebb lesz új tagként elkezdeni a munkát, mert nagyon kiszámíthatatlan, hogy mikor kap megbízást az ember. Az igazság az, hogy néha sok a jó munkalehetőség, sajnos (vagy szerencsére) már nem is egyszer azt kellett mondanom valakinek, aki meghívott a projektjére, hogy bocs, de most nincs időm, és van, amikor "pang a piac". Amikor fizetőssé tették a rendszert, épp volt 150 dollárnyi keresetem benn az Elance-nél, így két kattintással előfizettem egy évre. A legkényelmesebb az volt, hogy az ottani belső számlámról tudtam fizetni, tehát nem is éreztem olyan soknak, hiszen még nem volt igazából a zsebemben.

A legfontosabb, hogy tisztességes fizetés érhető el, olyannyira, hogy időközben kollégiumi szobatársam is kedvet kapott, és beszállt az Elance-businessbe egy másik ismerősöm is. Egyelőre az én nevem alatt dolgoznak, én viszem nekik a munkát, és én fizetek nekik. Hozzáteszem, hogy szerintem kicsit többet számít az ár, mint kellene. Azt hittem, ha lesz vagy 10 jó "feedbackem" (azaz megbízótól kapott referenciám), akkor megengedhetem magamnak, hogy kicsit többet kérjek, de még versenyképes maradjak. Kiderült, hogy nem, vagyis nem mindig. Éppen az adatbevitel vagy az információkutatás az a terület, ahol talán nem számít annyit, hogy kinek van "fényes múltja", és ki az, aki most kezd - a programozásnál vagy a designmunkáknál már fontosabb, hogy ki hányszor és hogyan bizonyított.

Sokan kérdezték már, hogy hogyan történik a kifizetés, milyen bankszámlát szükséges nyitni Magyarországon. Meglepően egyszerű, elég egy forintszámla, ha megérkezik az Elance-től az összeg, azt rögtön átváltja a bank forintra, és úgy teszik fel a számlára. Szükség van úgynevezett Swift kódra, de ezt a bank rövid időn belül megadta. Egyébként az Elance-től többnyire egy héten belül itt van a pénz Magyarországon, tehát a tagdíj megfizettetése szerintem jogos, hiszen korrekt vállalkozásról van szó."

Kulcsszavak: távmunka

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50