Akkumulátorkímélés homályos képernyő nélkül

Kollár Csaba, 2001. július 20. 18:40
Az LCD technológia mára már szinte valamennyi gyártó számára népszerű lett. Az új japán telefonokban alkalmazott kijelző kevesebb energiafelhasználás mellett pixelgazdag képet sugároz.
A Samsung a közelmúltban mutatta be szupervékony készülékét, az SPN-N2000-et, aminek a vastagsága kevesebb volt mint 1 cm. A kecses forma oka a speciális LCD kijelző, ami minden eddigi kijelzőnél vékonyabb. A KDDI operátor, mely a japán piacon a DoCoMo fő versenytársa, szintén ezt az új trendet követi. Az i-mode kompatibilis EZWeb készülékük is a Samsung LCD technológiájára épül. Ezáltal a wml, illetve chtml dokumentumok megtekintése még nagyobb élményt nyújt még kisebb energiafelhasználás mellett.

A KDDI Corp. és az au Group hivatalosan is bejelentette, hogy idén augusztusban kezdi el marketingkampányát az alacsony hőmérsékletű, poliszilikon TFT-LCD-s kijelzős mobiltelefonjainak. Az új LCD telefonok neve: C4151T. Külsejében a hagyományos japán telefonokra hasonlít, ezüst-metálos „ruhájában” és a nyugati gyártókénál nagyobb és többnyire jobb minőségű képével hamar kelendő lesz a mobilpiacon. Szakértők szerint a színes kijelző kontrasztja az eddiginél kellemesebb benyomást gyakorol majd az emberi szemre, a kép élesebb lesz, a „megszokott homály” eltűnik.

A KDDI telefonjaihoz a Toshiba gyártja a színes LCD panelokat. Az LCD technológia használatának előnye az, hogy a kijelző vékonyabb és fényesebb képet adó, mint a hagyományos kijelzők, és a kristályosított szilícium használatával ragyogóbb, jobban beállítható, ezáltal továbbfejlesztett felbontás érhető el. A jól ismert életlen kép eddig veszélyeztette az LCD technológia további sorsát. Az új LCD panelek azonban további utat mutatnak a fejlesztésben, és a kiváló képminőséget nagyon alacsony áramfelvétel mellett produkálják. Így kisebb akkumulátorokkal még jobban csökkenthető a mobiltelefon vastagsága.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50