IDF ’2001 Ősz (előzetes)

Széll Zoltán, 2001. július 30. 08:20
Az Intel ebben az évben augusztus 27-e és 30-a között San Jose-ban tartja a már hagyományos őszi “Intel Development Forum” rendezvényt, amelyen a korábbi éveknél is sokkal több érdekes téma kerül terítékre.
A hardver- és szoftverfejlesztőknek szánt fórum első napja eltér a korábbi rendezvények bevezető napjától, mivel ez a jubileumok jegyében telik el. Ezen a napon ünneplik a mikroprocesszor születésének 30. évfordulóját, és a PC születésének 20. évfordulóját. Ezért ezt a napot a jubileumoknak és a Pentium 4 processzornak “szentelik”. Bemutatják többek között a Pentium 4 platformokat, valamint az i845 lapkakészletet.

A további három nap rengeteg érdekességet tartogat. Az előadók között olyan neves személyek találhatók, mint Paul Ottelini, alelnök és vezérigazgató (Intel Architektúra Group), Louis Burns vezérigazgtó ((Desktop Platforms Group), Frank Spindler alelnök (Intel Architecture Group) és Sean Maloney alelnök és vezérigazgató (Intel Communications Group).

Az őszi fórum középpontjában a mikroprocesszorok, az egyes számítógép-platformok, a kommunikációs eszközök és az új szoftvermegoldások állnak. A mikroprocesszorokat és platformokat ezúttal kiszolgáló- és ügyfélbontásban tárgyalják. Az előadók bemutatják a legújabb Pentium 4 processzor fejlesztőplatformokat, a következő generációs IA32 platformokat, a mobilplatform-technológiákat, a munkaállomásokat és műszaki számítástechnikát, az Itanium processzorcsalád technológiát, a következő generációs multiprocesszoros technológiát, és az InfiniBand architektúrát.

A legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a következő generációs Itanium processzor, a McKinley és a 82870 lapkakészlet részleteinek, valamint a következő generációs multiprocesszoros technológia bemutatását kíséri. A “következő generációs multiprocesszoros technológia” szekció előadásai az új processzor architektúra olyan részleteit leplezik le, amelyeket már régóta rebesgetnek: a Pentium 4 és a Foster lapka magába foglalja az SMT (több programszál egyidejű futtatása) vagy Jackson technológiát, más néven virtuális processzort. Ez a megoldás több mint kétszeresre növeli a processzorok teljesítményét. Az SMT processzorok programozása különleges felkészültséget igényel. Az előadók ezért bemutatják a következő generációs multiprocesszoros architektúra többszálú programozását, valamint olyan fejlesztő eszközöket, amelyek megkönnyítik a szoftverfejlesztők munkáját.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50