PC-EPhone: vezeték nélküli "összfunkciós" eszköz

Tóth Kristóf, 2001. augusztus 2. 22:27
A PC-EPhone Inc. bejelentette, hogy egyelőre sajnos csak az Egyesült Államok és Kanada területén, de azonnal megkezdi a világ első olyan kézieszközének a forgalmazását, amely tulajdonképpen egy kézi PC, PDA, organizer, szórakoztatókészülék és CDMA telefon egyben, és ami a "PC-EPhone" névre hallgat.
A bejelentés létrejötte a többéves tervezésnek és a tavalyi bemutatók szülte várakozásnak köszönhető. Az érdeklődők először a múlt év novemberében a Comdexen, majd ez év júniusában a PC-Expón tekinthették meg.

"A PC-EPhone a jövőbe tekintve és a különleges képességeket szem előtt tartva jött létre. Az ezt alátámasztó üzleti modellünk célja, hogy olyan drót nélküli megoldásokat kínáljunk valós időben és dinamikusan ügyfeleinknek, amelyek segítséget nyújtanak számukra a kritikus üzleti feladatok hatékony megoldásában, elvégzésében", nyilatkozta David Meltzer, a gyártó cég elnöke. A piacvezető termék bevezetése fontos mérföldkövet is jelent a vállalatnak, amely pár héttel ezelőtt választott új ügyvezetőt, ezzel új üzleti stratégiát is elfogadva.

Eleinte a PC-EPhone csak vezeték nélküli felhasználásra lesz kapható. A beépített, szabványos Compact Flash (CF) bővítőhely segítségével azonnali elérésünk van a nagyobb mobilhálózatokhoz, felhasználva a más cégek által gyártott és elfogadott CF kártyákat (Enfora, Socket Communications). Az adatokhoz való hozzáférés például az Enfora PocketSpiderén keresztül lehetséges, amely működik az összes ismertebb CDPD hálózaton, vagy a Socket CDMA CF kártyával is, amely a CDMA hálókkal kompatibilis. A GSM digitális telefonkártyák szintén működnek.

Sok versenytársával ellentétben a termék biztosítja a használója számára a valós idejű és dinamikus internethasználatot. A 640x480-as színes VGA minőségű kijelzővel elégedettek lehetünk, jobban, mint bármely másikkal. Mindez a többi integrált lehetőséggel (szabványos Comopact Flash slot, IRDA és CDMA modem, telefon) együtt a PC-EPhonet valóban a világ első, igazán multifunkciós eszközévé teszi.

Kulcsszavak: CDMA +fohir pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50