Nokia-Cisco házasság?

Kollár Csaba, 2001. augusztus 4. 20:51
A Technology Business Research jelentése szerint nagy valószínűséggel a Nokia, illetve a Cisco a jövőben sokkal szorosabbra fűzi a szálakat.
Az egyesülés, illetve a partneri kapcsolatok kiépítése az egyik legfontosabb feladata a telekommunikációs cégeknek, ha meg kívánják őrizni a közeljövőben is piaci helyzetüket. Ezért nem véletlen, hogy a kutatócégek egyre többször bocsátkoznak olyan előrejelzésekbe, miszerint a nagy mobilkommunikációs és a mobilpiachoz kapcsolódó egyéb cégek egyesülnek, illetve stratégiai partneri megállapodásokat kötnek. Ezekkel készítik elő a 3G hivatalos, nyilvános elindítását is, ami új fejezetet nyithat a kommunikációban, illetve a kommunikációs eszközök felhasználásában, gondoljunk csak a multimédiás játékokra, a videoadat-továbbításra.

Ami az egyesülést illeti, a Sony és az Ericsson már közösen tervezi a jövőt. A finn óriás is hasonló dolgokra készül. Számos jel mutat arra, hogy a Nokia és a Cisco követni fogja a Sony és az Ericsson példáját – állítják a Technology Business Research (TBR) kutatói. Elképzelésük szerint a Cisco ideális partner lehet a finn telefongyártó cég számára. A Cisco pénzügyileg sikeres, ezt bizonyítják a 2000-es pénzügyi adatai is. Bill Lesieur igazgató szerint (TBR) „a Nokia szintén komoly előnyökre tehet szert a harmadik generációs infrastruktúra értékesítésében, különösen, ha az eddiginél még szorosabb kapcsolatot épít ki a Ciscóval. A Nokia-Cisco páros sikeres vetélytársa lehet az Ericssonnak, sőt a svéd cég vezető pozícióját is megingathatja”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50