5000 munkahelyet számol fel a Siemens

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 6. 09:34
A Siemens AG azt tervezi, hogy az eddig bejelentett 10 ezer fős létszámcsökkentésen túl további 5000 munkahelyet számol fel - írja a Financial Times Deutschland.
A Siemens konszern tartja magát ahhoz a tervéhez, hogy lehetőség szerint az eddig meghirdetett 10 ezernél több munkahelyet számol fel - erősítette meg a társaság szóvivője a leépítésekről hírt adó sajtóértesülést.

A szóvivő hivatkozott Heinrich von Pierernek, a konszern elnökének múlt heti nyilatkozatára, amely szerint további átalakítási programokra van szükség, elsősorban a nemzetközi kommunikációs hálózatok (ICN) divízióban. Korábban az ICN szóvivője "merő spekulációnak" minősítette a Financial Times Deutschland pénteki számában megjelent értesülést, hogy a Siemens további 5000 munkahelyet készül felszámolni. A szóvivő hangsúlyozta, hogy még nem született döntés, a javasolt intézkedéseket a következő hetekben dolgozzák ki.

A Siemens elnöke már a múlt héten, a negyedéves mérlegbeszámoló közzétételekor világossá tette, hogy elégedetlen az ICN üzletág teljesítményével. A divízió a szeptember 30-án végződő üzleti év harmadik negyedében adózás és kamatfizetés előtt 563 millió euró veszteséget szenvedett el, és ez Roland Kochnak, az üzletágért felelős alelnöknek az állásába került. Ugyanakkor Heinrich von Pierer bejelentette, hogy 1,2-2 milliárd márka megtakarítást szándékoznak elérni, és többek között felülvizsgálják a Siemens világszerte működő termelőkapacitásainak teljesítményét.

A Financial Times Deutschland értesülései szerint az ICN esetében is elsősorban a gyártás gazdaságosságát veszik szemügyre, és nincs kizárva az egyes üzemek összevonása, kiszervezése vagy akár bezárása sem.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38