A Cesky Telecom eurókötvényt bocsát ki

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 8. 08:34
A Cesky Telecom vezető cseh távközlési cég, történetében most először, eurókötvényt bocsát ki, hogy ezzel teremtse elő azt az 1,475 milliárd dollárt, amivel teljes ellenőrzést szerezhet EuroTel mobilszolgáltatója felett. A kibocsátásban a Deutsche Bank, a JP Morgan és a Morgan Stanley segédkezik.
A cseh cég bejelentette, hogy az eurókötvény road show-ja szeptemberben lesz, de a kibocsátás időpontját nem közölte. A Cesky Telecom a múlt héten jelentette be, hogy megállapodott az EuroTel 49 százalékát közösen birtokló Atlantic Westtel - amely a Verizon Communications és az AT and T közös vállalkozása - arról, hogy megvásárolja tulajdonrészüket. Az ügylet révén a Cesky az EuroTel 100 százalékos tulajdonosává válik.

A Standard and Poor's július 31-én negatívra gyengítette a Cesky Telecom hitelbesorolását az Atlantic Westtel létrejött megállapodás után - közölte a Reuters. A Dow Jones jelentése szerint a Cesky Telecom 51 százalékos tulajdonosa a cseh állam. A cég legfontosabb partnere a TelSource dán-svájci konzorcium, amelynek 27 százalékos részesedése van a Ceskyben. A TelSource a Swisscom és a KPN vegyes vállalata. Az utóbbinak további 6,5 százalékos hányada van a Cesky Telecomban. Az EuroTel a legnagyobb cseh mobilszolgáltató, amelynek áprilisban 2,5 millió előfizetője volt.

Kulcsszavak: Cesky Telecom +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38