Az építés szabadsága – Tervezői pályázat

forrás: Prím Online, 2017. április 20. 08:38

Még lehet jelentkezni az Archtalent építészeti internetes platform - a Sziget Fesztivállal karöltve kiírt - nemzetközi pályázatán olyan létesítmény tervezésére, amely közösségi pihenő és találkozó térként működne a fesztiválozók számára.

A főbb hívószavak az innováció, az újrahasznosíthatóság, a kivitelezés, a kontextus és a strapabírás – mindez egy zenei fesztivál körülményei között megvalósítva. A kivitelezést illetően fontos szempont, hogy afféle menedékként szolgáljon, mint egy oázis, ahol garantált a kényelem, mindez a masszivitás és dizájn jegyében.

 

"A világ bármely pontjáról várjuk 40 év alatti építészek jelentkezését” – mesélte Ráday Dávid, a Sziget kreatív vezetője, “akár egyénileg vagy csoportosan, melynek létszáma nem haladja meg a 3 főt. Építész hallgatóknak is lehetőségük van a csoportos nevezésre, amennyiben legalább egyik tagjuk 40 év alatti végzett építész” – tette hozzá.

 

 

A zsűri tagjai:

Sam Jacob, a Sam Jacob Stúdió vezetője, az Icon magazin szerkesztője. Caroline O’Donnell, a CODA vezetője, író, tanító,a MoMa „Young Architects Program” nyertese 2013-ban. Filipa Frois Almeida, Portoi tanulmányait a Portoi Művészeti Akadémián és Berlinben folytatta, az LWArchitekten és a J. Mayer H. munkatársa. Hugo Reis, a FAHR. 021.3 társalapítója a Portoi Művészeti Akadémia hallgatója, majd Berlinben tanul, 2015-ben részt vesz a HODOS projektben, melynek célja az építészeti elemek beillesztése a tájba. Ráday Dávid, a Sziget kreatív vezetője és a Hello Wood társalapítója". 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15