Realisztikus autómodellek rally, Forma 1 és DTM mellett számos kategóriában

forrás: Prím Online, 2019. november 17. 15:42

Az autómodellek kicsik és nagyok számára egyaránt varázslatos látványt nyújtanak. A négykerekű járgányok iránti rajongás már néhány éves korban kialakulhat, és az autómodellek gyűjtése egy életen át tartó hobbivá válhat. 

 Milyen típusú autó modellek érhetők el?

 

  • Rally: A rally autók népszerűsége töretlen, hiszen a természetben, csodálatos tájakon való versenyzés igazán felemelő élmény a nézők számára is. A rallyzás valódi adrenalinbomba, mivel a meredek szakaszok és az éles kanyarok teljesítése a magas sebesség mellett komoly kihívás a pilóták számára. A rally modellek között megtalálhatók az olyan régebbi klasszikusok, mint a Fiat 131 és az 1967-es Ford Lotus egyaránt. Azonban napjaink legmodernebb autói is elérhetők, például a Hyundai i20 WRC vagy a Ford Fiesta RS.
  • Forma 1: A száguldó cirkusz szerelmeseinek érdemes szétnézni az F1 modellek világában. A legrangosabb verseny már 1950 óta szórakoztatja a száguldás rajongóit, és természetesen minden évtized típusai közül lehet választani. A 2019-es Red Bull és Mercedes modellek mellett a klasszikus, 1979-es Ferrari F1 312T4 és számos régebbi típus is kapható.
  • DTM: A híres német túraautó bajnokság, a Deutsche Tourenwagen Masters évtizedek óta az egyik legnagyobb versenysorozat Európában. Rajongói akadnak azonban a tengerentúlról is szép számmal, mivel a számos klasszikus és modern autó teljesítménye izgalmas és vérpezsdítő élményeket garantál. Autók terén célszerű kiemelni az 1984-es BMW 635 CSI, illetve a 2017-es bajnok Mercedes-AMG C63 típusokat. 
  • NASCAR: Nem érdemes szó nélkül elmenni a NASCAR versenysorozat modelljei mellett sem. Az amerikai rendezésű NASCAR versenyeken a gyári széria autók által mérhetik össze tudásukat a pilóták. Az amerikai versenyautók már Európában is komoly rajongói tábornak örvendhetnek, és már modellautók formájában is lehet gyönyörködni a járművekben. 

 

Hogyan érdemes választani? 

 

Az autómodellek kiválasztása folyamán célszerű a minőségi típusokat előtérbe helyezni. Természetesen a magas minőségű autómodellek nyújtják a legszebb látványt. A látvány elsősorban a professzionális festésen és fényezésen, illetve a részletgazdag kidolgozottságon múlik. Az élethű autómodellek méretarányosak, és a legkisebb részletekig az eredeti típusokat tükrözik. 

 

Célszerű lehet bizonyos tematika alapján gyűjteni az autókat, akár a kedvenc márkák, versenysorozatok és évjáratok szerint. Legyen szó bármilyen csoportosításról, az autók mindig képesek feldobni a hangulatot. 

 

Ha saját kezűleg szeretnéd megépíteni az egyedi autódat, tekintsd meg a Modellfutár webáruház minőségi RC modelljeit!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14