A fülbevaló öltöztet

forrás: Prím Online, 2022. október 1. 10:19

Az embereket mindig is elvarázsolta a szépség és az elegancia. Az ékszerek között az egyik legérdekesebb és izgalmasabb a fülbevalók világa, talán azért, mert a legszembetűnőbb a viselése. 

 

A nők számtalan változatban vásárolnak maguknak fülbevalót, függően attól, hogy milyen alkalomra választják. Az ékszerek anyaga is nagyon változatos, a hagyományos nemesfém (ezüst, arany, platina, nemesacél stb.) mellett napjainkban elterjedtek a szintetikus anyagból készült bizsu darabok, valamint a tollból, gyöngyből, drágakövekből, gyémántból készültek is.

 

A férfiak inkább a jelentéssel bíró, kisebb méretű, nemes anyagból készült darabokat preferálják, a mondanivaló és a harmónia a legfontosabb szempont náluk.

 

A fülbevalók fajtái

 

A felhasznált anyagok milyensége mellett még nagyon sok szempont befolyásolja a választásodat. Ha felkeresed a Velekey Ékszervilág webáruház fülbevaló részlegét, zavarba ejtően sokféle termékkel találkozhatsz. Nagy választékban vannak klasszikus, hagyományos, visszafogott és elegáns modellek, ezeket bárkinek és bármilyen alkalomra jó szívvel tudjuk ajánlani.
 


 

Sok bohókás, vicces alakú, anyagú modellből választhatod ki az egyéniségednek, hangulatodnak legmegfelelőbbet, és ezzel a megjelenésedet is vidámmá tudod változtatni.

 

A választás szempontjai

 

Az arcforma például nagy befolyással bír az ékszer alakjának, méretének megválasztásában. Ha kerek az arcod, akkor hosszúkás, lógós darabokat érdemes választani, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a megjelenésed. A keskeny archoz a kerek alakú kiegészítő illik, ez lehet csepp, gyöngy formájú.

 

Az ovális arcforma talán a legszerencsésebb, ehhez szinte minden tökéletes választás lehet, nem tudsz melléfogni. Természetesen jó, ha tisztában vagy az adottságaiddal, és ezekhez keresel megfelelő ékszert, de azt sem hagyhatod figyelmen kívül, hogy milyen zárszerkezettel készülnek az egyes fülbevalók.

 

Gyakran előforduló zárszerkezetek

 

Bár alapvetően az ékszer esztétikuma a meghatározó a vásárlásnál, azért a zár sem mindegy, hogy milyen. Mutatjuk is, mik közül tudsz választani.

 

  • Patentos zárszerkezet, a füllyukba történő beszúrás után egy mechanikus zár hajlik rá, megakadályozva a kiesést.
  • A legrégebb óta az orosz zárat használják, ami szinte el van dugva a fülcimpa mögött.
  • A stekker zár egy menet nélküli szárból és egy lemezből hajlított rugózó részből, úgynevezett fékezőből áll.
  • A horogzár és a kampózár igen népszerű megoldás a nagyméretű, lógós termékeknél. 
  • A klasszikus karikákat sem szabad kihagyni! A csőzáras karikánál az önmagába záródó vékony szár a szemben lévő csőbe tevődik, míg a villazáras karikánál a hátoldalán van a sorompó, melynek villájába kapcsolódik a szár.

 

Már a leírtakból is látható, hogy elég bonyolult a választás, de nem maradsz egyedül a döntésben! Ha felkeresed Velekey Ékszervilág webáruházat, vagy szombathelyi és hévízi üzletüket, esetleg budapesti bemutatótermüket, akkor minden bizonnyal megtalálod az egyéniségedhez legjobban illő formát. Sok sikert!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50