Az amerikai kormány nem ragaszkodik a Microsoft feldarabolásához

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. november 3. 08:32
Az amerikai kormány nevében az igazságügyi minisztérium nyilatkozatban jelezte, hogy nem törekszik a szoftverbehemót feldarabolására. A Microsoft , az igazságügyi minisztérium, és a résztvevő 18 állam az elkövetkező két hétben megkezdi a tárgyalásokat az újonnan kinevezett bíró, Colleen Kollar-Kotelly vezetésével.
A felállás azonban ezzel a minisztériumi bejelentéssel alapvetően megváltozott, mivel így a perben résztvevő legerősebb Microsoft-ellenes fél maga hagyott fel a feldarabolás indítványával, vagyis valószínűsíthető, hogy a bíróság ezután nem hoz ilyen döntést. A minisztérium azonban nem fújt teljes visszavonulót, a tisztességes piaci magatartás ellenőrzéséhez továbbra is ragaszkodnak, méghozzá a korábban kimondott, majd megsemmisített, feldarabolást kimondó ítélet szellemében. Amennyiben ezek a korlátozások teljesülnek, a Microsoft nem adhatna termékei vásárlásakor egyéb Microsoft termékek vásárlását elősegítő kedvezményeket, az államnak pedig joga lenne megvizsgálni és rögzíteni minden piaci magatartással összefüggő dokumentumot.

Az Amerikában egyre jobban tisztázódó Microsoft közben Európában találta magát össztűzben, az EU a programok együttes értékesítését nem nézi jó szemmel. A leváltott Thomas Penfield Jackson bíró utódjául kijelölt Colleen Kollar-Kotelly bírónő vezetésével újból kezdődő tárgyalásokra készülő Microsoft nem kommentálta a CNetnek az eseményeket, kijelentették, hogy céljuk továbbra is a nézeteltérések gyors lezárása.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14