„Kísérletezzen velünk” - új bemutató a Csodák Palotájában

Kovács Gyôzô Kovács Gyôzô, 2001. szeptember 15. 12:45
A szeptember 15-én nyíló interaktív kiállítás a kézzelfogható tudományt mutatja be mind a kicsiknek, mind pedig a még csodálkozni tudó és tanulni vágyó felnőtteknek.
Közép-Európa első, és még mindig egyetlen tudományos játszóháza 1994-ben - Kreativitás 1994 címen - a Budapesti Műszaki Egyetem aulájában tartotta meg első bemutatóját, amit - majdnem minden évben - újabb és újabb kiállítás követett. A bemutatókat eddig már csaknem egymillióan látogatták meg. A Csodák Palotájában a kiállított tárgyakhoz - más kiállításokkal szemben - hozzányúlni kötelező.

A „Kísérletezzen velünk” kiállítás hivatalosan szeptember 15-én nyílik, megtartotta néhány korábbi sikeres bemutatóját, de számos új „attrakcióval” is gyarapodott, mint a gén-tér-kép, amiből a genetika, de még a klónozás is megérthető, a víz-mű a hidrodinamika talányaira ad - némi pancsolás mellett - választ, azután van szedd-szét műhely és kép-varázs, ahol a televíziózás csodáit tudják a gyerekek nem csak megérteni, de ki is próbálni.

Az új kiállításon megnyílt az Öveges terem, ahol számos fizikai bemutatóeszköz segítségével még a kevésbé felszerelt iskolák is megtarthatják a fizikaóráikat, és nagyon sok, nehezen előállítható „csodálatos” fizikai kísérletet tudnak bemutatni a tanulóiknak. Van egy új, „Töprengő” nevű kisterem is, ahova a gyerekek elvonulhatnak, a Legótól az internetig minden a rendelkezésükre áll, hogy a világ valódi csodáin eltöprengjenek.

Kulcsszavak: kiállítás oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50