Nem tolonganak a Nintendo GameCube-ért

Tóth Kristóf, 2001. szeptember 16. 08:04
A Nintendo Japánban végre hivatalosan is bejelentette és piacra dobta legújabb játékkonzolját, a Nintendo GameCube-ot, azonban az első jelentések szerint a játékosok eléggé visszafogott lelkesedéssel fogadták a Nintendo újdonságát.
Az előzetes várakozások szerint a GameCube forgalmazásának első napján Tokió Akihabara és Shinjuku kerületében óriási tömegek tolongtak volna a vadonatúj játékgépért, azonban erre végül is nem került sor, hiszen a játékosok Mekkájának tartott kereskedések előtt már kezdetektől fogva csak pár ember állt sorba, és ez a híradások szerint később sem nagyon változott meg.

Akihabara kerület egyik legnagyobb, elektronikusjáték-központjában, a Laox Computer Game áruházban az eladók arra számítottak, hogy a Nintendo GameCube forgalmazásának megkezdése következtében annyi játékőrült fiatal és már nem annyira fiatal tolong majd a boltban, sőt a bolt körüli utcákon is, mint amennyien a Sony PlayStation 2 vagy Nintendo Game Boy Advance premierjekor megrohamozták az üzletet. Az áruház vezetőinek azonban sajnos csalatkozniuk kellett, ugyanis a nyitás előtti egy órában mindössze húsz vásárló állt sorba a bolt előtt. Érdekes, hogy az említett húsz emberke nagyrészt nem is japán volt, hiszen közülük többen az Egyesült Államokból érkeztek a konzol bemutatkozására.

Híradások szerint Shinjuku kerület kereskedései esetében némileg jobb volt ugyan a helyzet, de közel sem túl rózsás. A West Exitben található Yodobashi Camera kereskedés előtt a kora reggeli nyitás időpontjában fegyelmezett sorokban álltak az emberek, azonban korántsem volt akkora tömeg, mint amekkorára a bolt vezetői korábban számítottak. Korábban egyébként nem volt ritka, hogy egy-egy nagy esemény kapcsán akkora tömeg volt a bolt előtt, hogy még a szomszédos háztömbök mellett is álltak emberek, a Nintendo GameCube debütálása azonban a jelek szerint nem számított akkora eseménynek, hogy túl sok játékos akár órákon keresztül is sorba állt volna érte.

A GameCube első vásárlói között leginkább fiatalkorúak találhatók, de az sem volt ritka, hogy a sorban álló szülők a gyermekeik részére vásárolták meg a vadonatúj játékkonzolt. Nyitáskor a vásárlók rendkívül fegyelmezetten viselkedve bevonultak a boltokba, ahol teljes nyugalomban választhatták ki a számukra legszimpatikusabb játékszoftvereket, és a nyitást követően egy órával már általában minden boltból el is távoztak a vásárlók. Lehet, hogy a GameCube óriási bukás lesz a Nintendo számára, a cég mindenesetre már 500 ezer darab konzolt leszállított a kereskedőkhöz.

Kulcsszavak: konzol Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14