Nokia multimédia-terminál

Kollár Csaba, 2001. szeptember 18. 18:15
A Nokia bemutatta a Nokia Multimedia Terminal Gatewayt, melynek segítségével az operátorok multimédiás üzeneteket kézbesíthetnek nem multimédiás terminálokra.
Elemzők a Nokia multimédiás üzeneteinek megjelenésénél már „aranybányáról” beszéltek, mivel számos olyan új lehetőséget ad az eddig is nagyon népszerű SMS-hez, melyeket a fogyasztók többsége „100%, hogy” örömmel fogad. Az SMS-ek multimédiás verzióját MMS-nek hívják, és a terminálok, melyek az MMS-t támogatják, hamarosan elérhetők lesznek.

Egyébként jelenleg számos olyan amúgy jól működő terminál van, amelyik nem támogatja az MMS-t. Ha MMS-üzenetet küldünk egy MMS-kompatibilis eszközről egy öreg telefonra, nem sokat fog belőle érteni. A Nokia Multimedia Terminal Gatewayt – mely a tervek szerint 2001 negyedik negyedévétől lesz elérhető a mobiloperátorok számára – azért fejlesztették ki, hogy orvosolja ezeket a problémákat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akik nem MMS-kompatibilis telefont használnak, de MMS-üzenetet kapnak, azok számára egy rövid szöveges üzenet tájékoztat egy URL címről, valamint egy jelszóról, amelynek ismeretében webes felületen a multimédiás üzenet megtekinthető. Arra is lehetőség lesz, hogy – szintén webes felületen – multimédiás üzenettel válaszoljunk, vagy továbbítsuk a megkapott multimédiás üzenetet egy e-mail címre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14