Hallható SMS

Kollár Csaba, 2001. szeptember 18. 19:31
A Telecom Italia Mobile fejlesztése révén vak emberek a közeljövőben olyan szolgáltatást vehetnek igénybe, aminek a segítségével meghallgathatják az SMS-eket.
Az Ananova értesülései szerint az olasz mobiltelefonos cég, a Telecom Italia Mobile hivatalosan is bejelentette, hogy olyan új technológiát kíván a közeljövőben elérhetővé tenni, aminek a segítségével az SMS-ek hallható üzenetekké alakíthatók át.

Hasonló szolgáltatást már korábban is bemutattak, de a világon ez az első olyan fejlesztés, melyen azért dolgoztak mérnökök és kutatók, hogy a vak emberek mobilkommunikációját megkönnyítsék azzal, hogy az írott üzeneteket hallhatóvá teszik.

A Telecom Italia Mobile által fejlesztett szolgáltatás megalkotásában a Vakok Nemzetközi Szövetsége is közreműködött. Egy hasonló szolgáltatás a Vera Vox, amelyet pénzért kínálnak. A Telecom Italia Mobile fejlesztése azonban ingyen vehető igénybe, hiszen „megítélésünk szerint a kommunikációhoz mindenkinek joga van. Ehhez szeretnénk szaktudásunkkal és fejlesztésünkkel hozzájárulni. Bízunk benne, hogy a vak emberek új szolgáltatásunkkal közelebb kerülhetnek egymáshoz, és az őket körülvevő világhoz” - olvasható a cég sajtóközleményében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50