Félvezetőipar - a Philips nagy visszaesésre számít

MTI Sajtóadatbank, 2001. szeptember 21. 07:40
Tizenhét-tizennyolc százalékos visszaesésre számít félvezetőinek eladásában a holland Philips az idei év harmadik negyedében. A technológiai szektor általános gyengélkedésével indokolja borús kilátásait.
A legnagyobb európai elektronikai vállalat eredményeit amúgy is rontják a jelenleg is folyó átszervezések, korszerűsítések. Ezek nagyságrendjére jellemző, hogy míg a félvezetők eladásából 1,1 milliárd eurós bevételre számít a folyó negyedévben, addig az év második felében közel 1,4 milliárd euró kiadása van a konszernnek a költségcsökkentő lépések miatt, mivel ezeket további 110 millióval kényszerül most megfejelni.

Mindez igen kellemetlenül érinti a Philips részvényének árfolyamát, amely az idén csaknem felével csökkent, és csütörtökön, a rossz hír bejelentése után is közel 4,5 százalékkal - jelentette a Reuters.

A vállalat szerint egyelőre nem lehet megbecsülni a terrorcselekmények következményeinek üzleti hatását a félvezetőpiacon. Eredetileg javulást jelzett itt a negyedik negyedévre. Mint ismertes, a Philips eddig bő 10 ezer munkahelyének leépítését jelentette be az idén.

Kulcsszavak: Philips trend félvezető

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55