ÁRINFO: új webfelület az elektronikus piactéren

Kerekes Pál, 2001. október 1. 10:10
Ma kezdte meg szolgáltatását - az előzetesen már bejelentett - ár-összehasonlító site, a www.arinfo.hu. A web-alapú felületet az ugyanilyen nevet viselő, újonnan alakult vállalkozás menedzseli. A számítástechnikai nagy- és kiskereskedések részére kreált szerviz már tesztelhető, jelenleg az oldal költségtérítés nélkül használható.
Az online felületen folyamatosan frissülő adatok találhatók a nagykereskedések által forgalmazott cikkekről, ezek árairól és az aktuális raktárkészletről. Az ÁRINFO működtetői szerint szolgáltatásuk professzionális használatával a disztribútorok naprakész, célzott információkkal láthatják el - könnyen kereshető formában - meglévő és leendő partnereiket. Várhatóan a leginkább használt táblázat egy adott termék ár szerinti sorba rendezése, kilistázása lesz…

Az ÁRINFO lehetővé teszi a kiskereskedők - viszonteladók, rendszergazdák - számára, hogy a nagykereskedések által küldött, nem könnyen rendszerezhető és később nehezen felhasználható adathalmazból, e-mailek és faxok sokaságából könnyebben kiválaszthassák - összehasonlító ár- és készletadatok segítségével - a az üzleti partnereiknek lényeges információkat.

A menedzsment szerint a működtetésükben folyamatosan fejlődő e-biznisz megoldás kiindulópontja lehet a B2B kereskedelemnek, illetve az elektronikus közbeszerzést megalapozó adatbázisoknak. A szolgáltatás, a bevezetése alatt, ingyenesen áll a viszonteladók - nem végfelhasználók – és a nagykereskedések rendelkezésére. A későbbiekben a felhasználók minimális térítés ellenében vehetik igénybe a site adatbázisait. A felhasználói kör jelszavas hozzáférése biztosítja a kereskedők számára, hogy végfelhasználók ne juthassanak üzletileg diszkréten kezelt adatokhoz. A www.arinfo.hu, az alapítók várakozásai szerint, rövid időn belül szakmai hirdetői érdeklődést is generál. A szolgáltatás technikai hátterét a PSINet biztosítja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50