Nokia 5510: új, a szórakoztatást célul kitűző kategória

, 2001. október 11. 18:57
A Nokia 5510 telefon bevezetésével a Nokia ma bemutatta termékportfoliójának új, szórakoztató kategóriáját. A digitális lejátszót, sztereó FM-rádiót, játékokat, és továbbfejlesztett üzenetküldő funkciókat tartalmazó Nokia 5510-et kifejezetten a mobilszórakoztatásra tervezték. A készülék szállítása 2001 utolsó negyedévében indul.
“Rendkívül fontos, hogy időről időre átformáljuk gondolkodásunkat. Mi ezúttal fogtunk egy telefont, oldalára fordítottuk, teljes billentyűzettel szereltük fel, és hozzáadtunk egy kis zenét és szórakozást. Új hozzáállásunk nem csupán az elképzeléseinkben bekövetkezett változást jelzi, hanem az iparágat mélyebben érintő átalakulási időszakra is utal. A telefonokra immár nem csak a hanghívások és az SMS-üzenetek továbbítása miatt van szükségünk, hanem egyre gyakrabban más jellegű, például szórakoztató szolgáltatásokhoz is platformul szolgálnak. Ezzel a telefonnal a készülékeknek egy olyan új kategóriáját mutatjuk be, ahol a telefonok - a Club Nokia kapcsolódó szolgáltatásaival kiegészülve - integrált szórakoztatási platformként működnek” - mondta Anssi Vanjoki, a Nokia Mobile Phones ügyvezető alelnöke.

A Nokia 5510 AAC (Advanced Audio Coding, továbbfejlesztett hangkódolás) és az MP3 (MPEG-1 Audio Layer III) zenefájlok megszólaltatására integrált digitális lejátszóval rendelkezik. A felhasználók a beépített digitális felvevővel rögzíthetik kedvenc zenéjüket, és a telefon 64 MB-os memóriájában mintegy kétórányi felvételt tárolhatnak. A készülékkel járó Nokia Audio Manager PC szoftver és kábel segítségével a felhasználók saját CD-ikről is másolhatnak zenefájlokat, amelyeket aztán letölthetnek a Nokia 5510-re. A felhasználók egyidejűleg játszhatnak a játékokkal és hallgathatják a lejátszón vagy az FM-rádión szóló zenét.

A teljes billentyűzettel felszerelt új szórakoztatótelefon az üzenetküldés tökéletes eszköze is, mivel többszereplős csevegésre, többszörös SMS-küldésre és hosszabb SMS-láncolat küldésére is alkalmas. A teljes billentyűzettel gyorsabbá válik a gépelés, és a WAP e-mail is kényelmesebben használható. A további üzenetküldési funkciók között sablonleveleket, smileykat és képes üzeneteket is megtalálhatunk.

A készülék a kétkezes irányítógombok és a képernyő két oldalán elhelyezett billentyűk segítségével játékplatformként is kényelmesen használható. A készüléken öt játék található meg: a Bumper, a Space Impact, a Snake ll, a Pairs ll és a Bantumi.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14