A StrongARM-ot választották

, 2001. október 14. 07:27
A világ vezető PDA-gyártói közül hatan döntöttek úgy, hogy az Intel StrongARM SA-1110 jelű proceszszorára építik hordozható digitális asszisztenseik következő generációját.
A Casio, a NEC és a Toshiba első alkalommal választotta az Intel lapkáit, s a cégek egybehangzó állapítása szerint a StrongARM főként nagy teljesítménye és kis áramfelvétele miatt ideális a kézieszközök felhasználói számára.

A Compaq, a Hewlett-Packard és a Symbol Technologies már korábban is az Intel processzorát preferálta, a vezető lapkagyártóval folytatott együttműködésük bővítéseként ismét a StrongARM processzorokat választották új termékeikhez.

A fél wattnál kisebb energiafelvételű SA-1110 jelű lapka alkalmazásával jelentősen növelhető a PDA-k akkumulátorának üzemideje, ugyanakkor a képek megjelenítéséhez, video- és hangfelvételek rögzítéséhez, illetve lejátszásához, beszéd és kézírás felismeréséhez, valamint üzleti alkalmazások (például személyi információkezelők, szövegszerkesztők és számolótáblák) használatához szükséges teljesítmény is megmarad.

A hat cég október elején bemutatott termékei Microsoft Windows Powered Pocket PC 2002 szoftverrel és 206 MHz-es processzorral működnek.

Kulcsszavak: +fohir pda Intel processzor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55