Magyar Keresztény Portál - új vallási honlap az interneten

MTI Sajtóadatbank, 2001. november 6. 07:58
Magyar Keresztény Portál elnevezéssel új vallási honlap nyílt hétfőn az interneten, a Magyar Keresztény Internet Egyesület (MKIE) gondozásában. A http://www.kereszteny.hu címen elérhető portál az alapítók reményei szerint a kereszténységgel összefüggő információk kiindulóhelyévé válik.
Bogdányi Gábor, az egyesület elnöke tájékoztatása szerint oldalaikon keresztül jelenleg mintegy 530 vallási témájú honlap érhető el, de a kínálatot a későbbiekben folyamatosan bővítik. A cél az, hogy információikkal a teljes keresztény spektrumot felöleljék. A portál a linkek feltüntetése mellett összegyűjti a különböző egyházakkal kapcsolatos híreket, naptár szerinti bontásban közli a várható eseményeket.

A honlap naponta frissített keresztény lapszemlével, szöveges keresővel, internetes fórummal, az oktatási intézmények jegyzékével és - lelki táplálék címmel - evangéliumi gondolatokkal is várja a böngészőket.

A Magyar Keresztény Internet Egyesület az Ökumenikus Ifjúsági Irodával és a Katolikus Ifjúsági Mozgalommal karöltve hozta létre a portált. Az MKIE tavaly nyáron alakult történelmi egyházakhoz tartozó lelkipásztorok és informatikusok kezdeményezésére. Elnöke, Bogdányi Gábor informatikus a Magyarországi Evangélikus Egyház Internet Munkacsoportjának vezetője. Az elnökség tagja többek között Pásztor Miklós, a Magyar Katolikus Egyház honlapjának webmestere és Léránt István, a Protestáns Honlap szerkesztője.

A szervezet a portál létrehozása mellett fő programjaként egy ismeretterjesztő kötet kiadását jelölte meg. "A templom egere - Internetről lelkipásztoroknak" című könyvet - amely a Széchenyi-terv támogatását is élvezi - várhatóan a jövő nyáron jelentetik meg a Harmat Kiadóval közös gondozásban.

Kulcsszavak: onlineszolg website vallás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14