A vásárlók is hozzáférhetnek az Árinfo-oldalakhoz

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 7. 18:39
Az egy hónappal ezelőtt elstartolt Árinfo – www.arinfo.hu – eredményesen finiselt: alig egy hónap alatt célba értek az első projektek. Az oldalon jelen vannak a nagykereskedők, az adatbázist feltöltötték, száz és ezer árat, eltérő kínálatot lehet összevetni.
A szeptember első napjaiban indított összehasonlító online szolgáltatást elsőként a technológiai szektor szereplőinek piaci igényei alapján tervezte meg a cégvezetés. Úgy számoltak, ennek a célcsoportnak a tagjai használják professzionálisan az internetet, az infotechnikai menedzserek lehetnek a leginkább fogékonyak és érdekeltek a hálózati költségcsökkentési lehetőségek alkalmazásában.

Az árinformációs adatbázis már több mint húsz számítástechnikai nagykereskedés árait, adatait tartalmazza, könnyen kereshető, áttekinthetően skálázott formában. Ezzel a site – mely pillanatnyilag a B2B szférára koncentrál – elérte azt a szintet, amelynek alapján már érdemes nyitni a B2C irányába is.

Az Árinfo – újabb kísérleti szakaszt kezdve – november hatodikától a végfelhasználók számára is elérhetővé tette a szolgáltatást. Elsősorban kiskereskedések jelentkezését várják, mely cégek árinformációit – csakúgy, mint a disztribútorok esetén – továbbra is térítésmentesen jelentetik meg. A végfelhasználók, vagyis a vásárlók regisztráció nélkül, ingyenesen kereshetnek az adatbázisban.

Vass Attila, az Árinfo ügyvezetője elmondta, hogy az oldal fenntartását reklám és promóciós bevételekből kívánják biztosítani. Hozzátette, hogy hosszú távú terveik közé tartozik sportrendezvények szponzorálása is, mint például a november 11-én megrendezésre kerülő Árinfo őszi szezonzáró félmaratoni.

A menedzser szerint a közeljövőben több hasonló jellegű, ár-összehasonlító online szolgáltatás beindulása várható, egyértelműen jelezve az ilyen fogyasztóközeli webkezdeményezések létjogosultságát.

Külföldi példák nyomán olyan árvadász site-ok várhatók, amelyek a legjellegzetesebb fogyasztói termékekről – hifi, építőanyag, utazásszervezés, repülőjegy-vásárlás, online banking – nyújtanak tájékoztatást, többnyire a választékra és a kedvezményekre koncentrálva.

Az Árinfo technikai hátterét és a szükséges minőségű és nagyságrendű sávszélességet a PSINet biztosítja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50