Szárnyal a Nintendo

Zsigó József, 2001. november 19. 21:02
Rácáfolt a pesszimista előjelzésekre a világ második legnagyobb játékszoftver-készítője, a Nintendo, mivel könnyedén túlteljesíti májusban közzétett bevételi tervét.
A Pokemont kitaláló japán cég 30 milliárd jen profitra tehet szert év végéig, ami több a vártnál. Kevés játékszoftver-fejlesztő cég tud nyereséget felmutatni a mai, recesszióval küzdő piacon. A Nintendo főleg annak köszönheti sikerét, hogy a Pokemon még mindig hallatlanul népszerű Európában és a tengeren túl, és mivel a fejlesztési költségek már régen megtérültek, minden bevétel tiszta nyereségnek számít. Segíti az értékesítést a jen alulértékeltsége is, és nagy reményeket fűznek a nemrég debütált GameCube konzolhoz is a cég vezetői.

Megfigyelők szerint a szeptember 11-i bemutatkozás nem volt szerencsés, mivel az egész világ a terrorcselekményekkel volt elfoglalva, és a vásárlók visszafogták költekezéseiket. A két nagy versenytárs, a Microsoft és a Sony közben megjelent új konzoljaival, így a piacon öldöklő verseny alakult ki. Nagyot lendíthet viszont az eladásokon a Smash Brothers megjelenése, ami összemérhető a riválisok új játékaival, és még mindig sokan vásárolják a 20 millió példányban eladott Game Boy Advance-t is – írja a CNet.

Kulcsszavak: játék +céginfo Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55