A Motorola meggyorsítja a UMTS bevezetését Németországban

Kollár Csaba, 2001. december 6. 21:54
A Motorola bejelentette, hogy a szeptember elején, Németországban megkezdett tesztek eredményeként jövő év elején elkezdődnek az első Univerzális Mobiltelekommunikációs Rendszer (UMTS) infrastruktúra kísérletei. A Motorola olyan bázisállomásokat használ majd, amelyek megfelelnek az európai 3GPP szervezet, 99 számú UMTS specifikációinak és előírásainak.
A wiesbadeni laboratóriumban folytatott teszteken már több mint 144 Kbps adatátviteli sebességet értek el. A tesztek középpontjában leginkább élő képes adatalkalmazások, MP3 zenei letöltések, interaktív videojátékok és élő irodai alkalmazások (pl: Windows NetMeeting GPRS-en keresztül) állnak.

A Motorola fejleszti továbbá a Node B-t - amely a CDMA szabvány és a GSM adatátviteli rendszerén alapszik, - hogy létrehozhasson egy rendkívül kicsi, könnyű és az eddigieknél is hatékonyabb UMTS bázisállomást.

A Motorola Személyi Kommunikációs Szektora már tesztel UMTS mobiltelefon prototípusokat. Az év elején aláírt, közel 700 millió dolláros szerződés értelmében a Motorola harmadik generációs, vezeték nélküli megoldásokat fejleszt és tesztel kulcsfontosságú infrastrukturális partnereivel. A vállalat 2002 második felében szállít majd előszőr harmadik generációs terminálokat, amelyek támogatják a GSM, GPRS és UMTS megoldásokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50