Mi van most Man Szigetén?

Kollár Csaba, 2001. december 6. 21:58
A BT leányvállalata a Manx Telecom az elvárások szerint a világon elsőként indította volna el a 3G szolgáltatásokat. A munkák azonban nem a tervek szerint alakultak, így a Man Szigetek lakóinak várniuk kell a 3G indítására. Talán most pozitív fordulatot vehet az ügy.
Az előzetes tervek szerint – melyekről sokszor az elemzők sem tudtak egyértelmű véleményt mondani – júliusban indult volna Man Szigetén a világon elsőként a 3G szolgáltatás a Manx Telecom jóvoltából. A folyamatos késéseket a cég részéről hallgatás is követte.

A sziget képviseletében nyilatkozó szóvivő elmondta, hogy a lakosság nagyon elégedetlen, amiért a beígért nyári kezdés óta szinte semmi sem történt. A FOMA azonban megelőzte a Manx Telecom-ot kísérleti, illetve kereskedelmi 3G szolgáltatásaival, és már Oslóban is megtörtént a 3G bevezetése (igaz, nem teljesen zökkenőmentesen).

A mostani fejlemények szerint a Manx Telecom helyét az MmO2 veheti át. A cég mobilszolgáltatásokat nyújt mind a magán, mind a vállalati kommunikáció területén Angliában, Németországban, Hollandiában, Írországban, és mostantól Man Szigetén is. A cég hivatalos közleménye szerint a 3G kísérletek a szigeten maximális eredménnyel zárultak. A sikerben része volt a NEC-nek, illetve a Siemensnek is a hálózat, illetve a készülékek biztosításával. 200 szigetlakó próbálhatta ki a 3G szolgáltatásokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36