Országos számítógépes közművelődési hálózat Miskolcról

MTI Sajtóadatbank, 2001. december 20. 11:21
Miskolci centrummal országos közművelődési és idegenforgalmi számítógépes információs központ kezdte meg működését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közművelődési Intézetben.
Erről Riz Gábor, az intézmény vezetője számolt be szerdai miskolci évértékelő sajtótájékoztatóján, jelezve, hogy a rendszer már az ország 11 megyéjében működik. Elmondta, hogy a szakminisztérium által támogatott borsodi számítógépes integrált programhoz eddig három megye csatlakozott, további hét megye pedig írásban jelezte mielőbbi kapcsolódási szándékát.

Riz Gábor reméli, hogy az intézet által megformált program lesz az országos közművelődési hálózat alapja, amelyben bemutatják a megye történelmi, természeti értékeit, naprakész idegenforgalmi szolgáltatásait. Helyet kapott a számítógépes integrált rendszerben az állami, önkormányzati és helyi civil szervezetek több hónapra szóló programja.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy a két és fél éve alakult, a megyei pedagógiai intézetről leválasztott szervezet munkatársai az idén Borsod-Abaúj-Zemplén megye 365 településének önkormányzatával, a helyi civil szervezetekkel, a kulturális intézmények munkatársaival, népművelőkkel, jeles helyi és térségi meghatározó egyéniségekkel, alkotó- és előadóművészekkel aktív és kölcsönös informatikai kapcsolatot teremtettek.

Az információkat a közművelődési számítógépes rendszeren megjelenítik, így a megye és a csatlakozott térségek "nyitott könyvként" jelenjenek meg az interneten.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50