A Nokia multimédiás üzenetküldő központot szállít a Sonerának

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 11. 20:49
A Nokia és a finn Sonera szolgáltató a Nokia Artuse multimédiás üzenetküldő központot (Multimedia Messaging Service Center; MMSC) tartalmazó multimédiás üzenetküldési megoldás szállítására vonatkozó szerződést írt alá. A megoldás révén a Sonera új, gazdagabb üzenetküldési szolgáltatásokat biztosíthat ügyfelei számára.
A multimédiás üzenetküldés lesz az első 3G szolgáltatás, amely a mobiltelefon-használók között széles körben elterjed. A mobilkészülékek a szöveget, digitális képeket és hangot tartalmazó üzeneteket multimédiás üzenetként küldhetik és fogadhatják, ami az üzenetküldés terén egy teljesen új kor eljövetelét jelzi. A multimédiás üzenetküldés a 3GPP és a WAP Fórum által meghatározott nyílt szabvány.

A Nokia Artuse™ multimédiás üzenetküldő központ nagy kapacitású platform, amely lehetővé teszi a multimédiás üzenetek váltását a mobilterminálok között, valamint támogatja a mobilkészülékek és az internetalkalmazások, mint például az e-mail közötti üzenetküldést.

A Nokia Artuse™ multimédiás üzenetküldő központ mellett a Nokia a Nokia Artuse™ profiljegyzéket (Profile Directory), valamint a Nokia multimédiás terminálátjárót (Multimedia Terminal Gateway) is biztosítja. A Nokia multimédiás terminálátjáró segítségével a mobilfelhasználók az általuk használt készülék típusától függetlenül a szolgáltatások kereskedelmi beindításától kezdve azonnal használhatják a multimédiás üzenetküldést. A hagyományos készülékek tulajdonosai egy webböngésző segítségével juthatnak hozzá üzeneteikhez.

„Terveink szerint a multimédia-szolgáltatásokkal a világon elsőként, 2002 első felében jelenünk meg a piacon. Úgy gondoljuk, hogy a szöveges üzenetet (SMS) is elsőként megkedvelő finn felhasználók ezeket az új szolgáltatásokat is gyorsan elfogadják majd. A multimédiás üzenetküldő szolgáltatást használó ügyfeleink a hangok, képek és szövegek kombinálásával saját maguk is létrehozhatnak tartalmakat. Így a tartalmak előállítói számára is új lehetőségek nyílnak” - mondta Janne Vainio, a Sonera alelnöke.

„Meggyőződésünk, hogy a multimédiás üzenetek idővel a szolgáltató bevételeinek legalább olyan fontos részét jelentik majd, mint ma a szöveges üzenetek” - mondta Timo Koistinen, a Nokia Networks értékesítési igazgatója. „A Nokia szilárdan elkötelezett a multimédiás üzenetküldés piaci bevezetése, és ez által egy teljesen új kommunikációs kultúra kialakítása mellett. Elképzeléseink szerint az emberek közti üzenetváltás jövője túlnyomórészt a multimédiás üzenetküldésen alapul, és ezt az új korszakot büszkén nyitjuk meg egy olyan innovatív szolgáltatóval, mint a Sonera” - tette hozzá.

Kulcsszavak: Sonera mobilszolg Nokia +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55