Új Sharp PDA billentyűzettel

Tóth Kristóf, 2002. január 13. 22:50
A Sharp Zaurus termékcsaládjához tartozó legújabb, SL-5500 típusú PDA-ja mai elvárásoknak megfelelő teljesítményt és funkcionalitást biztosít.
Mivel a felhasználók egyre több funkcióval és szolgáltatással rendelkező mobil készülékeket szeretnének használni, ezért a cégeknek olyan eszközöket kell kifejleszteniük, amelyek ezeknek az elvárásoknak megfelelnek. Szakemberek szerint idén azok a PDA-k kerülnek majd a figyelem középpontjába, amelyek mobiltelefonként is használhatók lesznek. Ugyan a legújabb Sharp PDA még nem tartozik ezen készülékek közé, de a funkcionalitására így sem lehet panasz.

A Sharp Zaurus SL-5500 kifejlesztése során a cég olyan megoldásokat is igyekezett megvalósítani, amelyek a kényelmes használatot biztosítják. Ezért például a PDA-jába beépített egy QWERTY billentyűzetet, amely egy lecsúsztatható fedél alatt kapott helyet, így alaphelyzetben nem növeli a készülék nagyságát. Emellett az adatbevitel történhet a kijelzőn megjelenő billentyűzet és a kézírás-felismerő rendszer segítségével is.

A Sharp Zaurus SL-5500 a 206 MHz-es frekvenciával működő StrongARM SA-1110 processzorra épül, amely megfelelő teljesítményt biztosít a különböző alkalmazások számára. A PDA-ban összesen 64 megabájt memória kapott helyet, valamint megtalálható rajta egy CompactFlash és egy SD/Multimedia foglalat is. Ezekhez memóriakártyák, modemek vagy akár digitális fényképezőgépek is csatlakoztathatók. Az új PDA egy nagyon jó minőségű TFT LCD kijelzővel rendelkezik, amely 65536 szín megjelenítésére alkalmas, és a 240 x 320 pixeles felbontást támogatja. A készülékhez egy USB és egy soros porttal rendelkező dokkoló egység tartozik. Ennek segítéségével például elvégezhetők a különböző szinkronizációs feladatok. A Zaurus SL-5500 PDA alkalmas az MP3 formátumú fájlok lejátszására, hangrögzítésre, valamint elektronikus levelezéshez is használható. Természetesen olyan funkciókkal is rendelkezik, mint például a számológép, a naptár, a címjegyzék és a szövegszerkesztő.

A Sharp tervei szerint a Zaurus SL-5500 PDA várhatóan még az első negyedévben piacra kerül. A készülék árát egyelőre még nem közölte a cég.

Kulcsszavak: pda +fohir Sharp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36