Gyorsan emelkedik az internetező nők száma

Tóth Kristóf, 2002. január 21. 00:00
Egy, a napokban kiadott jelentés szerint a világhálói női felhasználóinak számra jóval gyorsabb ütemben emelkedik, mint a férfi internetezőké.
A Nielsen/Netratings piackutató cég által készített jelentés szerint tavaly decemberre a női internetezők száma 9 százalékos növekedéssel 55 millióra nőtt a megelőző évhez képest. Az internet felhasználóinak száma decemberben hozzávetőleg 104,8 millió volt, amely 6 százalékos növekedést jelent a megelőző év decemberéhez képest. A férfi internetezők száma 3 százalékos növekedést követően jelenleg mintegy 49,8 millió.

Az otthoni internetezőknek jelenleg 52 százaléka nő. A szebbik nem képviselői egyébként még 2000 áprilisában vették át az uralmat a világháló felett, legalábbis ami a felhasználók számát illeti, és előnyüket azóta folyamatosan tovább növelik, áll a Nielsen/Netratings jelentésében.

Más a helyzet azonban az interneten eltöltött időt illetően. A piackutató cég szerint ugyanis a férfiak átlagosan mintegy 24 százalékkal több időt töltenek a világhálón, mint nő társaik, és általában több weboldalt is érnek el ezalatt. A férfiak havonta mintegy 11, a nők pedig hozzávetőleg 9 órát interneteznek.

A szebbik nem internetes térhódítása mellett változott a vezető weboldalak listája is. A Jupiter Media Metrix jelentése szerint decemberben 34 új weboldal került fel arra a listára, amelyen a havi 500 ezernél több különálló látogatóval rendelkező oldalak vannak.

"A listára újonnan felkerült weboldalak nagy száma azt jelzi, hogy az internetes szolgáltatások iránti igény továbbra is gyorsan növekszik" - mondta Charles Buchwalter, a Jupiter média részlegének elnökhelyettese. "Bár a decemberben felkerült oldalak közül több a karácsonyi vásárlószezonnak köszönheti növekedését, számos olyan oldal is feljutott, amelynek előretörése nem hozható összefüggésbe az ünnepekkel."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55