A Network Associates a New York-i tőzsdére készül

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 28. 18:54
A Network Associates részvénye 2001 végén egyike volt a tőzsde legjobban teljesítő részvényeinek, árfolyama az év során hatszorosra emelkedett. A cég vezetője szerint ez a megfelelő pillanat, hogy a McAfee.com-ban többségi tulajdonos Network Associatest átvezessék a Nasdaqról a New York-i részvénytőzsdére.
A Network Associates részvénye 2001 végén egyike volt a tőzsde legjobban teljesítő részvényeinek. A részvény árfolyama az év során hatszorosra emelkedett, és ezzel, a Bloomberg szerint, vezető a S&P MidCap 400 piacon. A Network World Magazine beválasztotta a Network Associatest a „tíz legerősebb cég a networkingben” közé, az olyan nagy tekintélyű cégekkel együtt, mint az AT&T, Cisco, Dell, EMC, IBM, Oracle, Microsoft és Sun.

„2001 nagyon sikeres év volt a Network Associates számára. A cég visszatért a nyereségzónába, és pozitív cash flow-t ért el” – mondta George Samenuk, a Network Associates vezérigazgatója. „Nagyon jól indulunk a 2002-es évben, ezért ez a megfelelő pillanat, hogy a Network Associatest átvezessük a New York-i részvénytőzsdére.”

A Nasdaqon NETA-ként jegyzett Network Associates Inc. 2002. február 12-ével átvezeti részvényeit a New York-i tőzsdére (NYSE). A Network Associates-részvények kereskedését a New York-i tőzsdén február 12-én egy rövid ünnepség keretében George Samenuk vezérigazgató a tőzsdeharang megkondításával indítja el.

„Világszerte növekvő ügyfél- és tulajdonosi körű globális vállalatként ez a lépés sokkal áttekinthetőbbé teszi a Network Associatest a hazai és nemzetközi piacok befektetői számára” - jelentette ki Samenuk.

A McAfee Associates és a Network General 1997. decemberi összeolvadása óta a Network Associates a Nasdaqon „NETA” rövidítéssel volt forgalomban. A New York-i kereskedés megkezdésével egyidejűleg a vállalat részvényeit kivonják a kereskedésből a Nasdaqon. A Network Associates ugyanakkor megtartja 76 százalékos tulajdonát a McAfee.com-ban, amely megmarad a Nasdaqon, a „MCAF” rövidítés alatt.

  • A Network Associates közzétette a 2001. december 31-én végződő negyedik negyedévi eredményeit. A cég 259 millió dollár nettó árbevételt ért el. A McAfee.com üzletág nélküli nettó árbevétel a IV. negyedévben 241 millió dollár volt. A teljes évi nettó árbevétel 2001-ben elérte a 834 millió dollárt, ami 2000-hez képest tizenkét százalékos növekedést jelent. Az éves nettó árbevétel a McAfee.com nélkül 772 millió dollár volt. A McAfee.com nélkül a cég 25,9 millió dollár nettó nyereséget ért el, ami 15 dollárcentnek felel meg részvényenként.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55