A Nokia Kínában

Kollár Csaba, 2002. január 29. 20:52
A kínai Shanxi Mobile Communication Company a Nokia mPosition fejlesztését választotta saját mobil szolgáltatásai számára.
A Shanxi Mobile Communication Company és a Nokia Neu Commtech Co., Ltd. ma aláírt szerződése értelmében a kínai cég a Nokia által fejlesztett mPosition megoldást használja a jövőben mobil helymeghatározásra épülő szolgáltatásaiban. A Nokia Neu Commtech Co., Ltd. a Nokia Kínában működő vállalkozása, és egyike a vezető mobil adatszolgáltatással foglalkozó cégeknek. A Nokia mPosition fejlesztésével a Shanxi MCC képes lesz megvalósítani saját GSM hálózatán a mobil helymeghatározásra épülő szolgáltatásokat. Jelenleg ez az egyik fő fejlesztés Kínában, mely a tervek szerint bemutatja a Nokia mPosition képességeit.

A szerződés szerint a Nokia biztosítja saját fejlesztéseit, a Nokia Gateway Mobile Location Center-t (GMLC), a Serving Mobile Location Center-t (SMLC), valamint a többi hálózati eszközt, mely az mPosition megoldás részét képezi. Ezen kívül a kínai fél igényt tart a telepítésre és bizonyos felügyeleti feladatok ellátására is.

A helymeghatározásra épülő szolgáltatások nagyon fontosak lehetnek bármely mobil operátor számára, hiszen ezzel a lehetőséggel számos, értéknövelt alkalmazást nyújthatnak ügyfeleik számára – nyilatkozta Malcolm Arnold a Nokia Neu Commtech Co., Ltd. vezérigazgatója. Büszkék vagyunk – folytatta – hogy a Shanxi MCC a mi mPosition megoldásunkat választotta. Ez a szerződés bizonyítja, hogy a Nokia mPosition megoldás nem csak saját eszközei környezetében, hanem számos más hálózatban is megállja a helyét.

Kulcsszavak: mobilszolg +fohir Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36