Grespiket beperelik az "internetpatkányok"?

Axel Dávid, 2002. január 31. 11:58
A NOL úgy tudja, az Index online interjúja során elhangzottak miatt várhatóan becsületsértési pert indítanak internetezők Dr. Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal jelenleg fegyelmi eljárás miatt felfüggesztett státuszú vezetője ellen, aki a világhálós beszélgetésen "internetpatkányok"-nak nevezte a hálószörfösöket. A hivatalvezető szerint ez belefér a véleménynyilvánítás kategóriájába. Grespik fenntartja véleményét.
Grespik László szerint semmi esélyük azoknak, akik kijelentése miatt becsületsértési pert szándékoznak indítani ellene. Az internetezők ugyanakkor sértve érzik magukat a köztisztviselő nyilatkozata miatt. A felvetés kezdeményezője, Iván Gábor, aki úgy érzi, megsértették becsületében az Index című lap fórumaihoz hozzászóló valamennyi társát is.

Mint ismeretes, az ügyvéd múltú hivatalnoknak korábban már meggyűlt a baja internetezőkkel. Akkor egy - az Extra ingyenes tárhelyszolgáltatón elhelyezett- honlap szerzője "Őrültek a hatalom mámorában" sorozatnak nevezte azon akcióját, mely meglehetősen nagy sajtóvisszhangot váltott ki. Az "akcióhős" akkor a neten hozta nyilvánosságra Dr. Grespik László (és Dr. Torgyán József) privát telefonszámát.

A honlap szerzője arra emlékeztette a netpolgárokat, hogy "ez az úriember perelte a Heti Hetes c. műsort, ezzel szépen lejáratva magát, ő az, aki kenyérrel dobálta meg a sajtó képviselőit, ő az, aki bezárat egy iskolát, ő az, akit a külföldiek perelnek, ő az, aki nem törődik a jogerős bírósági határozatokkal sem".

Az internetező polgárok tökéletes eszközt találtak tiltakozásaikhoz, hisz az internet anonimitása miatt igazából retorzió nem érhette őket, bár végül a készítők mégis törölték a weblapot.

Kulcsszavak: +legfontosabb jog politika

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36