XScale alapú PDA a CeBIT-en

Széll Zoltán, 2002. március 21. 12:25
Ipari források szerint a Fujitsu-Siemens elsőként mutat be olyan PDA-t (Personal Digital Assistant), amely az Intel következő generációs XScale processzorán alapul.
Az eszköz fedőneve Pocket LOOX, és 300 MHz-es Intel XScale mikroprocesszort tartalmaz. Ma a leggyorsabb PDA-k az Intel leggyorsabb - 206 MHz-es - StrongARM processzorát foglalják magukba. Az új eszközt a márciusi CeBIT-en (Németország) jelentik be hivatalosan. A Fujitsu-Siemens még nem bocsátotta ki az eszköz technikai részleteit, mindössze csak annyit, hogy a Pocket LOOX-t szupergyors processzorral szállítják.

Ennek ellenére a termék egyéb részletek is kiszivárogtak. Például a PDA támogatja a Bluetooth technológiát és tartalmaz egy csatlakozót a külön megvásárolható GPRS (General Packet Radio Service) kártyához. A Bluetooth támogatása lehetővé teszi a PDA csatlakoztatását egyéb Bluetooth eszközökhöz (mobiltelefonok, hozzáférési pontok internethez). A GPRS kártya nem csak a csatlakozást biztosítja, amikor távol vagyunk egy Bluetooth hozzáférési ponttól, de a PDA-t mobiltelefonná alakítja át.

A Pocket LOOX ma a legfejlettebb PDA, amely a piacon kapható (márciustól), amely egyben a leggyorsabb processzort - 300 MHz-es Intel XScale - tartalmazza a PDA-k közül. Az új termék ára hasonló az egyéb olyan PDA-kéhoz, amelyek a Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszeren alapulnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14