Siemens - Erősödő jelenlét Latin-Amerikában

Kollár Csaba, 2002. február 26. 21:12
A Siemens Brazíliában, Manaus-ban tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy elindítja a városban a mobiltelefonok gyártását, illetve ismertette a cég latin-amerikai mobilkommunikációs stratégiáját.
E szerint a Siemens 2004-ra mintegy 25%-os piaci részesedést kíván elérni a régióban, így a térség három vezető piaci szereplőjének egyikeként aposztrofálhatja magát bő egy év múlva. Rudi Lamprecht, a Siemens igazgatósági tagja azt is kiemelte a sajtótájékoztatón, hogy ugyan csak most kezdik el a mobiltelefonok gyártását, máris kaptak több brazil GSM szolgáltatótól megbízást telefonok szállítására, illetve az infrastruktúra kiépítésére.A tervek szerint a manausi gyár látja el a jövőben az egyre növekvő brazil és latin-amerikai mobiltelefon-igényeket.

Elemzők rámutatnak arra, hogy amíg a Nokia az Ericsson és a Motorola egyre nagyobb figyelmet szentel az ázsiai, elsősorban a kínai jelenlétre, addig a Siemens az európai piac mellett elsősorban az “egyelőre kevesebb veszéllyel járó” latin-amerikai piacot célozza meg, ami “jó döntésnek tűnik egy olyan régióban, ahol még csak most kezdik el felfedezni a mobilkommunikáció nyújtotta lehetőségeket.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14