Első Pesti Telefontársaság: 214 millió forint veszteség

MTI Sajtóadatbank, 2002. március 25. 08:42
Az Első Pesti Telefontársaság Rt. az elmúlt évet 214,9 millió forint veszteséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 2 milliárd forint adózott eredménnyel - derül ki a társaság pénteki közgyűlésén elfogadott eredménykimutatásából.
A társaság elmúlt évi nettó árbevétele 951 millió forint volt, ami 23,1 százaléka az egy évvel korábbi 4,1 milliárd forintnak.

A társaság március 22-ei évi rendes közgyűlésén a 2002. Évi mérleg lezárását tárgyaló közgyűlésig a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft.-t könyvvizsgálónak, míg Gyurikné Sós Margitot természetes személy könyvvizsgálónak választotta meg.

A közgyűlés valamennyi igazgatósági tagot, Székelyhídi Tibort, Pápainé Armuth Klárát, Tankó Zoltánt, Bárány Istvánt és Kozma Bélát visszahívta, míg Lipp Istvánt, Reznák Roxánt, Vágó Lászlót, Székelyhídi Tibort és Pápainé Armuth Klárát 3 éves időtartamra az igazgatóság tagjává megválasztotta.

A közgyűlés Balog Józsefné, Barabás Attila és Elekes Ágnes felügyelőbizottsági tagokat visszahívta, s megbízásukat megszüntette.

A közgyűlés döntött arról is, hogy a társaság valamennyi részvényét nyomdai úton előállított részvényből dematerializált részvénnyé alakítja át. Az ezzel kapcsolatos teendők ellátásával, az átalakítás végrehajtásával a közgyűlés az igazgatóságot bízza meg.

Amennyiben az igazgatóság a 2002. évet lezáró évi rendes közgyűlésig az átalakítást nem hajtja végre, a közgyűléstől újra felhatalmazást kell kérnie.

Kulcsszavak: +céginfo +mérleg EPT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55