A cseh kormány három ajánlatot kapott a Cesky Telecomra

MTI Sajtóadatbank, 2002. április 3. 08:22
Három ajánlat futott be a cseh kormányhoz a Cesky Telecom AS országos telefonszolgáltató állami részének megvásárlására. A Wall Street Journal Europe (WSJE) keddi jelentése szerint az ajánlattevők között van brit magánbefektetők egy csoportja, valamint a svájci Swisscom AG. A harmadik jelentkezőt a lap nem jelölte meg.
Az egykor az érdeklődők csoportjában levő Deutsche Telekom AG és a görög Hellenic Telecommunications Organization SA már nincs a jelentkezők között. A cseh állam 2,57 milliárd eurós bevétellel számol saját 51 százalékos részének privatizálásából. Az ár mellett az ügyletet más feltételekhez is kötik: az új tulajdonosnak részesedését legalább három évig meg kell tartania, miközben szerkezetileg átalakíthatja a céget és üzletágakat is kiszervezhet.

Az ajánlatok elfogadásáról, illetve elvetéséről még április elején döntenek, így a kormány még a júniusi választások előtt kivitelezheti az üzletet. Ha viszont nem találnak megfelelő vevőt, el is halaszthatják az eladást.

A Cesky Telecom 4 millió előfizetői vonallal uralja a cseh távközlési piacot és 51 százalékos résszel bír a az ország legnagyobb mobilszolgáltatójában, az Eurotelben.

Kulcsszavak: +céginfo Cesky Telecom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38