SMS küldés vezetékes hálózaton keresztül

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 8. 10:08
A Panasonic KX-TDC755 és KX-TDC755 típusjelű, háromsoros kijelzővel ellátott DECT készülékeinek talán legérdekesebb újdonsága az SMS üzenetek küldése és fogadása, így a vezetékes készülékek felhasználói is bekapcsolódhatnak a rövid szöveges üzeneteket küldők népes táborába.
Az üzenetek szerkesztéséhez az EATON által kifejlesztett Letterwise szövegbeviteli forrás nyújt segítséget. A kihangosítható készülék olyan újdonságokkal könnyíti meg a telefonálást, mint a tarifamenedzser és a céltárcsázó regiszter. A Panasonic az alacsony árfekvésű készüléket igénylő vevőkör számára fejlesztette ki és hamarosan piacra dobja a DECT család új tagját, a KX-TDC650-es modellt.

Mindhárom digitális DECT szabványú készüléket elsőrendű hangminőség jellemzi. A minőség mellett figyelemre méltó az igen hosszú telefonálási időtartam, ami számokban kifejezve 20 órányi maximális beszélgetési időt és 200 órányi készenléti időt jelent. A báziskészülék és a kézibeszélő maximális távolsága 300 méter lehet. A telefonokhoz "alapfelszereltségként" jár a három résztvevős konferenciahívás, a közvetlen memória, a báziskészülék és a mobilegység közötti "házi" beszélgetés, a hívószámkijelzés, valamint a hat számjegyű híváskorlátozás. A - falra is szerelhető- báziskészülékhez legfeljebb hat mobilegység csatlakoztatható. A készülékek hat hívásjelző hangot és 14 csengetési dallamot kínálnak.

A KX-TCD755 modelltől felfelé a csengődallamokat és a kijelzőszíneket legfeljebb kilenc felhasználóhoz lehet hozzárendelni a VIP-hívások fogadásához. Ennek eredményeként azonnal látható és hallható a DECT készülékről telefonáló vagy SMS-t küldő partner személye. A beépített telefonkönyv maximális kapacitása 200 bejegyzésre elegendő.

A színes és cserélhető előlapok lehetővé teszik a KX-TCD755 és a 775-ös modell tulajdonosainak a mobilegység saját ízlés szerinti átalakítását. A tarifamenedzser segítségével öt különböző hálózati szolgáltató előhívószámát tudja eltárolni. A megfelelő szolgáltató automatikus kiválasztásával költségmegtakarítást érhet el. A KX-TCD755-ös és 775-ös kihangosított üzemmódban is használható. Ennek a szolgáltatásnak a használatát elősegíti az asztalon stabilan megállóálló mobilegység.

Lehetősége van összesen 6 kézibeszélő csatlakoztatására a mobilegységhez. A KX-TCD775-ös modell 15 perces beépített digitális üzenetrögzítővel is rendelkezik. A Memo funkciónak köszönhetően a belső üzenetek külső hívás nélkül rögzíthetők. E művelet a báziskészüléken keresztül történik. Az SMS funkciós modellek elegáns ezüst, a KX-TCD650 pedig sötét- és világoskék színű modern kidolgozásban készülnek.

A KX-TCD755-ös és a KX-TCD775-ös készülék megjelenése ez év őszére várható a kereskedelmi forgalomban. Az újonc KX-TCD650-es modell forgalomba hozatala 2002. nyarára várható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14