Könyvolvasás 3G telefonon keresztül

Kollár Csaba, 2002. április 18. 22:11
Az NTT DoCoMo ősszel olyan elektronikus könyveket kíván megjelentetni, amelyek az XMDF formátumon és a Sharp képtechnológiáján alapszanak.
Az XMDF-alapú elektronikus könyvek tesztüzeme már május közepén elkezdődik PDA eszközökkel, melyeket egy kártyatípusú személyi kézitelefon-rendszerrel kapcsolnak össze.

A két vállalat a Digi-Book Japan Inc.-vel közösen – mely cég a digitalizálás és a nyilvánosságra hozatal feladataiban veszi ki a részét – kísérletet tesz arra, hogy rávegye a nagyobb kiadókat, hogy könyveiket digitalizálásakor az XMDF formátumot használják. A tervek szerint szeptemberig mintegy 3000 könyvet kívánnak ilyen formában feldolgozni. A teljes értékű szolgáltatás az ősz folyamán érhető el, többek között mobiltelefonon keresztül, beleértve a DoCoMo FOMA harmadik generációs mobiltelefon-szolgáltatását is.

Ez azért jelentős lépés az online könyvek tekintetében, mert eddig leginkább az otthoni/munkahelyi számítógépen olvashattunk könyveket. A DoCoMo és a Sharp fejlesztésének köszönhetően azonban a közeljövőben már PDA-n és mobiltelefonon is megtehetjük ezt. Mobilkörnyezetre eddig viszonylag kevés „digitális átírás” történt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50