GameCube-árcsökkentés Európában

Tóth Kristóf, 2002. április 22. 21:31
A japán Nintendo hétfőn bejelentette, hogy 24 százalékkal csökkenti GameCube játékkonzoljának tervezett európai árát. A konzol május 3-án jelenik meg Európában.
A GameCube a Nintendo eredeti tervei szerint 223 dolláros áron jelent volna meg Európában, a japán társaság azonban alig két héttel a kiadás előtt jelentősen csökkentette a konzol árát. Az eszköz 24 százalékos képzeletbeli árcsökkentést követően végül is 177 dolláros (199 euró) áron kerül forgalomba Európában.

A Nintendo döntése az elemzők szerint egyértelműen a szoftveróriás Microsoft rivális Xbox játékkonzoljának árcsökkentésére jelent válaszlépést. Mint ismeretes, a szoftvercég az elmúlt héten drasztikusan lecsökkentette Xbox játékkonzoljának európai árát, mivel az eladások messze elmaradtak a várakozásoktól.

A GameCube az árcsökkentésnek köszönhetően 100 euróval lesz olcsóbb, mint a Sony PlayStation 2, illetve a Microsoft Xbox, bár az utóbbi két konzol beépített DVD-meghajtóval is rendelkezik. A Nintendo a május 3-ai európai megjelenésre mintegy 500 ezer darab GameCube játékkonzolt szállít le, amelyet a kiadást követő két hónapban további 500 ezer darab követ. A társaság a sikert egy közel 90 millió dolláros reklámhadjárattal kívánja bebiztosítani.

David Gocen, a Nintendo Europe vezérigazgatója elmondta, hogy a GameCube európai árcsökkentését nem a Microsoft hasonló lépése ösztönözte. "El akartuk mondani a vásárlóknak, hogy amennyiben május 3-án megvásárolják a konzolt, a lehető legkedvezőbb áron tehetik meg azt" - mondta a vezető.

Gocen szerint az Egyesült Királyságban ezidáig 30 ezer GameCube-ra vettek fel előrendelést, és ez az érték a kiadásig várhatóan eléri az 50 ezret. A vezető fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Nintendo számára Európa igen nagy jelentőséggel bír, mivel az évi 20 milliárd dolláros üzletág piacának 20 százalékát képezi.

Kulcsszavak: konzol Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14