Multimédiás számítógépek a szabolcsi könyvtárakban

MTI Sajtóadatbank, 2002. április 23. 09:58
Huszonkilenc Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei könyvtár kapott támogatást multimédiás számítógéprendszer kialakításához a Széchenyi-terv információs társadalom- és gazdaságfejlesztési programja keretéből - hangzott el a térségi irányító feladatokat ellátó nyíregyházi Móricz Zsigmond Könyvtár hétfői sajtótájékoztatóján.
Nagy László igazgató közlése szerint a nyírségi intézmények közül huszonnyolc hat-hat, egy pedig tíz számítógépet, illetve egy-egy tintasugaras nyomtatót vehetett át. A szabolcsi könyvtárak egy-egy éves internet-előfizetésben is részesültek, valamint a számítástechnikai eszközöket kezelő könyvtárosok képzési költségeit is magára vállalta a Széchenyi-terv programja. A huszonkilenc könyvtár összesen mintegy 60 millió forintos támogatásban részesült.

Nagy László kiemelte: a közgyűjteményi intézmények közül olyanok kaptak segítséget, amelyek regionális feladatokat látnak el egy-egy körzetben, így a multimédiás könyvtári számítógéprendszer lényegében teljes lefedettséget, ellátottságot teremt Szabolcsban.

A nyíregyházi megyei és városi feladatokat ellátó könyvtár a jövő év áprilisáig, 20-20 órás tanfolyamon oktatja szombatonként a multimédiás rendszer jövőbeni használóit. A többi szabolcsi könyvtár is hasonlóan, hét végén szervez kurzusokat az olvasóknak.

Kulcsszavak: könyvtár oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36