Epson-disztribúció a HRP-nél

, 2002. május 20. 09:49
A HRP Hungary Kft. - a legnagyobb hazai hardver-nagykereskedők egyike - 2002 februárjától hivatalos disztribútora az Epson-termékeknek. Kínálata magában foglalja a 9 és 24 tűs mátrixnyomtatók teljes körét, az egyedülálló Epson Micro Pieso technológiára épülő asztali tintasugaras nyomtatók, illetve nagy formátumú plotterek választékát, az Epson lézernyomtatókat, szkennereket, digitális kamerákat és természetesen mindezek tartozékait, kellékanyagait.
A fotónyomtatás kimondottan olyan szakterület, ahol az Epson hosszú évek óta kemény kihívás elé állítja a konkurenciát. A Stylus Photo sorozat modelljei speciálisan erre a célra készültek. A Japánban kifejlesztett és gyártott gyorsan száradó QuickDry tinták garantáltan nem kenődnek el, a hatféle színnel történő nyomtatás pedig tökéletes színhűséget eredményez még a legkényesebb zöld- és kéktartományokban is. Az Epson által kifejlesztett Print Image Matching technológia révén a nyomtatók automatikusan átveszik a digitális kamera beállítási adatait, és azok alapján történik a nyomtatás optimalizálása.

A Stylus Photo 810 - a sorozat legkedvezőbb árfekvésű, USB- és párhuzamos porttal is rendelkező modellje - 2880×720 dpi felbontásra képes. Nyomtatási sebessége fekete-fehér üzemmódban 12 lap/perc, színes grafikával kombinált szöveg esetén, A/4-es méretben pedig 2,2 lap/perc.

Fotónyomtatásnál a 10x15 centiméteres képeket finom üzemmódban kb. 47 másodperc alatt, az A/4-es fotókat pedig kb. 102 másodperc alatt állítja elő. Fontos megemlíteni, hogy DIN A/6-os és DIN A/4-es egyedi lapok esetében szegély nélküli nyomatok készíthetők.

A Stylus Photo 895-ös az Epson első direkt funkcióval ellátott nyomtatója, amely számítógép használata nélkül, közvetlenül a digitális kamerával összekapcsolva is tud képeket készíteni. A nyomtatóba épített PCMCIA-slotba megfelelő adapter segítségével könnyedén beilleszthetjük a kamera adathordozóját (Compact Flash, Smart Media, MemoryStick, IBM Microdrive, SD card), nyomtatás előtt pedig az LCD-kijelzőn ellenőrizhetjük a képek minőségét. A Stylus Photo 895-ös "vég nélküli" nyomtatásra is képes, azaz tud tekercspapírt is kezelni.

Az Epson PhotoPC 3100Z jelű digitális kamerája háromszoros optikai és kétszeres digitális zoommal az igényes otthoni és hivatali felhasználók számára készült. Kezelése egyszerű, minden funkció rendkívül kézre álló. A beállítások nyomtatásba való átmentése a már említett Print Image Matching technológia révén valósul meg - amely az év leginnovatívabb megoldásaként több díjat is begyűjtött már.

Az Epson PhotoPC 3100Z-nél a blendét és a rekeszidőt automatikusan és manuálisan egyaránt beállíthatjuk. A gép a beépített vaku mellett egy szabványos vakusaruval is rendelkezik. A kamerát optikai keresővel és LCD-kijelzővel is ellátták, maximális felbontása 2544x1904 pixel Epson HyPicT módban. Az elkészült képeket JPEG, illetve TIFF formátumban tárolja az ajándékba adott 16 MB-os Compact Flash kártyán.

Kulcsszavak: HPQ-hu printer =dig Epson kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50