Internetes casco-díjszámítás a Generali-Providenciától

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 21. 08:29
A hazai biztosítók közül elsőként a Generali-Providencia kínál internetes casco díjszámítási lehetőséget. A látogató a biztosító honlapján - igényeinek és gépjárművének megfelelően - 3-féle casco-termék közül választhat. A díjszámításhoz személyes tanácsadó-kérési rendszer csatlakozik, a szerződéskötés azonban már offline történik.
Természetes igényként merül fel egy autóvásárlás előtt, hogy az interneten tájékozódjunk a finanszírozási lehetőségekről, no meg arról, mennyibe is fog kerülni számunkra a kiszemelt autó biztosításának casco-díja. Ez utóbbi lehetőség, bármennyire meglepő is, jelenleg csupán egyetlen biztosító, a Generali-Providencia honlapján adott.

A Generali honlapját felkeresve a casco termék-ismertető oldalakról, vagy a www.generali.hu/ecasco oldalról elindulva megismerhetjük, majd kiválaszthatjuk, autónk életkora, az általunk biztosítani kívánt káresemények és egyéb termékjellemzők alapján a felkínált 3-féle casco biztosítási csomagból melyik érdekel bennünket. Autónk casco-díjának kiszámításához csupán néhány adatot kell megadjunk, többek között gépjárművünk fajtáját, gyártmányát, típusát és konkrét kivitelét, születési dátumunkat, lakóhelyünk irányítószámát. Ezt követően választhatunk a biztosító által kínált kiegészítő (baleset-, poggyász-, stb.) biztosítások közül, meg kell adjuk, milyen gyakorisággal kívánjuk a díjat fizetni, majd meg is kapjuk a lehetséges önrész-biztosítási díj, ill. szolgáltatási mérték-biztosítási díj kombinációkat, melyek közül kiválaszthatjuk az igényeinknek és pénztárcánknak legmegfelelőbbet.

Amennyiben megfelel számunkra a kiszámított díj, lehetőségünk van SSL-lel védett biztonságos csatornán keresztül személyes biztosítási tanácsadó kiküldését kérni. Csupán ennél a lépésnél kell megadjuk elérhetőségünket, illetve itt megadhatjuk azt is, a tanácsadó mikor és hol keressen fel bennünket. A biztosító tanácsadója 2-3 munkanapon belül, vagy az általunk megadott időpontban veszi fel velünk a kapcsolatot.

A Generali-Providencia a hazai gépjármű-biztosítási piac második legnagyobb szereplője, több mint 130.000 casco biztosítást kezel. A biztosító honlapján 2000. novembere óta online kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kötési rendszer, 2001. augusztusa óta lakásbiztosítási e-commerce rendszer működik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50