A 3Com bluetooth-kompatibilis nyomtató kitje

Kollár Csaba, 2002. május 21. 20:24
A 3Com olyan vezeték nélküli bluetooth-kompatibilis nyomtató kitet mutatott be, amelynek a segítségével a felhasználók úgy nyomtathatnak, hogy sem kábelt, sem LAN hálózatot nem kell használniuk.
A 3Com szóvivője a fejlesztéssel kapcsolatban a következőket mondta: “a Bluetooth technológiát elsősorban azért fejlesztették ki, hogy vezetékek nélkül 1 mbps sávszélesség mellett 10 méteres hatósugarú körben eredményesen lehessen megvalósítani az eszközök kommunikációját. Fejlesztésünk ezen alapgondolatból kiindulva született meg.”

A bemutatott kit részei a következők: bluetooth adapter, ami a nyomtató párhuzamos portjára csatlakoztatható, egy másik bluetooth adapter, ami a notebook PC-hez csatlakozik az USB porton keresztül. A kit ára 250 USD. A kit fejlesztésével kapcsolatban Troy Holtby, a 3Com termékigazgatója azt nyilatkozta, hogy a “közeljövőben a kit számos más csatlakozási lehetőséggel is a boltokba kerül, beleértve a párhuzamos portok, az USB és a PC kártya adapterek kombinációját.” Majd folytatta “a kit segítségével számos felhasználó használhat egyetlen nyomtatót úgy, hogy közben nem kell várnia a hálózatra, és nem kell vezetéket sem használnia a kapcsolathoz.”

Kulcsszavak: hálózat 3Com Bluetooth

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55