Mira eszköz XScale processzorral

Széll Zoltán, 2002. június 4. 19:36
A Philips, a ViewSonic és két ázsiai gyártó olyan „Mira” eszközöket bocsát ki, amelyek Intel XScale processzoron alapulnak.
A Mira olyan hordozható, vezeték nélküli sík képernyő, amely processzort és szoftvert tartalmaz és weben való böngészőként, TV képernyők vezérlőjeként, vagy játékkonzolként használható. A Mira a „Tablet PC”-khez hasonló méretű eszköz és az év második felében kerül forgalomba. A Tablet PC-k minden PC funkcióval rendelkező PC-k, hordozható sík-panel képernyőbe ágyazva.

A Microsoft mind a két eszközhöz fejleszt operációs rendszert. A Mira, a Tablet PC és az új szoftver-határfelület könnyű fájlkezelést és szerkesztést tesz lehetővé. Az első Mira eszközök decemberben kerülnek forgalomba. A Philips és a ViewSonic saját neve alatt szállítja majd a Mira eszközöket, míg a Tatung és az AbaCom más vállatok neve alatt.

A Philips és a ViewSonic Mira eszközeiben 200-, 300- és 400 MHz-es PXA250 processzorokat használ. Az Intel XScale CPU sorozat az ARM technológián alapul. Az ARM lapkák kevesebb energiát igényelnek, mint a szabványos PC lapkák.

Az Intel már kibocsátotta az XScale processzoron alapuló első konstrukciók prototípusát. Az első Intel referenciaeszközök között 10,4 hüvelykes képernyővel rendelkező Mira is található.

Kulcsszavak: Philips ViewSonic pda Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59