SAS Institute: adatelemzés a banki és távközlési szektorban

Kovács Attila, 2002. június 16. 12:51
Az operatív üzleti adatelemző szoftverek piacvezetője, a SAS Institute június 14-én új operatív adatelemző megoldásokat jelentett be. A beágyazott ágazati szakértelmet és bővíthető alap-architektúrát tartalmazó SAS Industry Intelligence Solution ágazati operatív üzleti adatelemzési megoldások első két megoldáscsomagja a telekommunikációs és a banki szektor legfontosabb üzleti igényeit elégíti ki.
A már kapható első két megoldás támogatja a hitelminősítést, az ügyfelek megtartását és szegmentálását, a kereszteladást (cross-selling) és a magasabb színvonalú termékekre való átállítást (up-selling), a marketing automatizálását, valamint a stratégiai teljesítmény kezelését.

A gyártó szerint az architektúrákat és a szakterületet széles körűen támogató SAS Industry Intelligence Solution megoldásokkal a bankok és telekommunikációs vállalatok lerövidíthetik a megvalósítási és a megtérülési időt. A bővíthető keretrendszer támogatja az egyéni igények kielégítését, és rugalmassága lehetővé teszi a változó igényekre és trendekre való gyors reagálást, a beruházási kockázatok csökkentését és a meglévő informatikai beruházások maximális megtérülését.

A SAS Industry Intellingence Solution ágazati megoldások közös adatmodellt használnak, amely definiálja az adott ágazat vállalati entitásait és folyamatait. Az ágazati adatmodell biztosítja az alkalmazás-komponensek gyors integrálását és megvalósítását, valamint a vállalaton belül megosztott adatok egységességét és pontosságát. Mivel a megoldások rövid időn belül megvalósíthatóak, a vállalatok, bankok és telekommunikációs cégek akár 90%-kal lerövidíthetik az igényfelmérési és a tervezési fázist, és az így felszabaduló erőforrásokat más fontos célok megvalósítására fordíthatják. Ezen felül a bedolgozó alkalmazások – például az ügyfélmegtartás, a marketingkampányok és -, stratégiák kezelése, valamint a stratégiai teljesítmény mérése – használatával a szervezet a termékkel szállított keretrendszert könnyen kibővítheti a növekedését és változását segítő elemekkel. Az ágazati modellek és a SAS analitikai funkcionalitása segítségével a vállalatok maximalizálhatják meglévő informatikai beruházásaik megtérülését és gyorsan növelhetik nyereségességüket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14