HP digitális képalkotás: új portál és tanfolyamok

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 20. 15:56
A HP Magyarország új, digitális képalkotási portált hozott létre a http://www.hp.hu/digitalis-kepalkotas/ címen. A tematikus honlap célja, hogy segítsen eligazodni a digitális fényképezés, a fotók archiválása, kinyomtatása, és megosztása terén. A honlap nem csak a HP termékeivel foglalkozik: átfogó képet ad az összes, Magyarországon is kapható digitális eszközről.
Linkgyűjteményében megtalálhatók a magyar szaklapok részletes cikkei, tippjei, magyar és idegen nyelvű terméktesztek és –leírások, főbb nemzetközi kiállítások és versenyek, valamint a HP digitális képalkotási megoldásainak információs anyagai.

A digitális képalkotási portál látogatói rövid multimédiás áttekintést kaphatnak a fotótechnika fejlődéséről, elolvashatják a Foto Art magazin cikkeit, megnézhetik a HP oktató videofilmjeit, eljuthatnak a vezető magyar fotós lapok honlapjára, illetve részt vehetnek egy „fotó szafarin,” ahol számos hasznos tippet kaphatnak.

Az új portál bemutatásával egy időben a HP Magyarország ingyenes digitális képfeldolgozási tanfolyamokat indít a Mai Manó Magyar Fotográfusok Házában. A hazai fotográfia fejlődésének és a digitális fotózás széleskörű megismertetésének érdekében 2001. nyarán aláírta együttműködési megállapodását a magyar fotós szakma szellemi központjával, mely szakmai cégek segítségével működik.

A megállapodás értelmében a HP a Magyar Fotográfusok Házában (Budapest, Nagymező u. 20.) kialakította Digitális Fotográfiai Bemutatótermét, ahol a profi és amatőr fotósok megismerkedhetnek a HP valamennyi, a digitális fotózáshoz kapcsolódó termékével: a digitális fényképezőgépektől kezdve egészen a hazai közönség számára újdonságot jelentő HP PhotoSmart S20-as filmszkennerig.

A július 5-én induló tanfolyamsorozat keretében az érdeklődők egyetlen nap alatt, három kétórás szeminárium során megismerkedhetnek a digitális fényképezés alapjaival, a képszerkesztés részleteivel, valamint a képek tárolásának, nyomtatásának és továbbításának műhelytitkaival. A bevezető szemináriumot a kezdő, míg a képszerkesztéssel és a képek megosztásával foglalkozókat a haladó felhasználóknak ajánlják.

A hétvégi tanfolyamokat Telek Balázs, a Mai Manó Ház munkatársa vezeti. A tananyag a Hidegkuti Gergely – Vinnay Péter szerzőpáros „Digitális képalkotás” című kötetére épül. A tanfolyam iránt érdeklődők a HP digitális képalkotási portálján, a http://www.hp.hu/digitalis-kepalkotas/ címen jelentkezhetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50