A PTC és az Alcatel UMTS tesztüzeme Lengyelországban

Kollár Csaba, 2002. június 21. 15:31
A Polska Telefonia Cyfrowa Sp. z o. o. (PTC), Lengyelország vezető mobilhálózati cége, valamint az Alcatel bejelentette, hogy elindítják Lengyelországban a hang, adat és videokommunikációt az UMTS kísérleti rendszer keretében Poznanban.
Az Alcatel közleményében kiemeli, hogy “számos, általunk fejlesztett Evolium UMTS infrastruktúra bizonyítja cégünk elkötelezettségét a nagysebességű adat és videotovábbítás területén. Legyen szó az internet böngészéséről, az adatok online hozzáféréséről, a képek és a videók küldéséről, fogadásáról akár webcam keresztül is, az Alcatel UMTS kísérleti üzemében is biztosítjuk már a 384 kbps sebességet.”

Wilhelm Stuckemann a PTC-vel együttműködő mobilkommunikációs cég vezetője úgy nyilatkozott, hogy “az UMTS kísérleti üzem nagyon fontos a PTC stratégiai elképzelései szempontjából, különösen a harmadik generációs mobilfejlesztések tekintetében. Bízunk benne, hogy a térségben először mi indíthatjuk el az UMTS szolgáltatásokat az eredményes tesztüzemet követően.”

Marc Rouanne, az Alcatel Mobile Networks üzletágának a vezetője azt mondta, hogy “ez a kísérleti üzem a bizonyítéka a gyors és sikeres Alcatel, PTC kapcsolatnak. E kapcsolat képezi az alapját a lengyelországi és reményeink szerint a Közép-Kelet-Európai mobilfejlesztéseinknek.”

Elemzők rámutatnak arra, hogy az Alcatel az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet fordít a Közép-Kelet-Európai országok mobilkommunikációs fejlesztéseire; többek között Romániában és Lengyelországban tapasztalható a jelenléte a harmadik generációs UMTS hálózatok kiépítésénél, tesztüzeménél.

Kulcsszavak: PTC Alcatel UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50