Az mmO2 ősszel multimédiás szolgáltatások beindítását tervezi

Kollár Csaba, 2002. június 21. 15:35
Az mmO2 bejelentette, hogy 2002 őszétől a vállalat összes európai piacán új, multimédiás szolgáltatáscsomag (MMS) bevezetését tervezi. Az mmO2 a Nokiát választotta első számú műszaki partneréül.
Az MMS-képes készülékkel rendelkező felhasználók személyes fényképeik, képek, hangfelvételek, illetve szöveg kombinálásával alkothatják meg saját multimédiás üzenetüket, melyet egy másik mobiltelefonra vagy e-mail címre küldhetnek el. Az O2 portálhoz is hozzáférhetnek majd, ahonnan egy fotóalbumból és egy képbankból tölthetnek le felvételeket. A portálon sporttal, szórakoztatással, pletykákkal, hírekkel, utazással és időjárás-jelentéssel kapcsolatos, multimédiás szöveges figyelmeztetések sorát is megtalálhatják majd.

A figyelemreméltó tartalmat és alkalmazásokat kínáló, egyszerűen használható, versenyképes árú és átfogó ügyfélszolgáltatást nyújtó szolgáltatás mind magán-, mind vállalati felhasználók számára elérhető lesz. A versenytársak által biztosított, hasonló szolgáltatások díjazásának bonyolultságát az mmO2 két egyszerű tarifa bevezetésével kívánja kivédeni. A felhasználó a használat mennyiségén alapuló, üzenetenként valószínűleg körülbelül 30 penny árú szolgáltatás, illetve egy meghatározott, alacsony díjú, adott számú üzenet továbbítását lehetővé tevő csomagszolgáltatás között választhat majd.

A felhasználók számos készüléken keresztül, így a Nokia 3510, 7650 és 6610, valamint az Ericsson T68i és a Sharp GX-1 terminálokon érhetik el a szolgáltatásokat. Az MMS-képes készülékek árát a szolgáltatás beindításakor hozzák nyilvánosságra, azonban értéke az előrejelzés szerint 150 és 220 angol font között mozog majd. A készülékeket az mmO2 összes piacán, így Nagy-Britanniában, Németországban, Írországban és Hollandiában lehet majd kapni.

A sokoldalú MMS-tartalom biztosítása érdekében az mmO2 neves médiavállalatokkal és innovatív, most induló médiacégekkel dolgozik együtt. A vállalat már szerződést kötött az Arsenal és a Bayer Leverkusen labdarúgó klubokkal, a Hallmarkkal, a Ringtones Online-nal, valamint (a Motorola segítségével) a Warner Bros.-zel, és még további szerződések megkötése várható. Az mmO2 Source O2 fejlesztőközpontja révén külső alkalmazás-fejlesztőkkel is szorosan együttműködik az MMS területén. A Source O2 jelenleg mintegy 700 regisztrált taggal rendelkezik.

Az mmO2 elképzelései szerint az MMS-szolgáltatások és készülékek vonzereje ösztönzőleg hat majd a GPRS közepes sebességű mobiladat-kapcsolat elterjedésére, melynek révén mind a hálózat-, mind a tartalomszolgáltatók előtt új bevételforrások nyílnak meg.

Kulcsszavak: mobilszolg MMS Nokia mmO2

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14