Vezeték nélküli hálózat gépkocsik számára

Kollár Csaba, 2002. június 27. 21:29
A Delphi Corp. a mai napon jelentette be, hogy olyan új technológiát fejleszt, aminek a segítségével a gépkocsiban utazók – miközben az autópályán mennek – valós idejű internet-hozzáférést és digitális információkat kaphatnak.
Az újítás egy vezeték nélküli hálózatot használ, amelyet a Mesh Networks kimondottan a gépkocsikban használható telekommunikációs rendszerek számára fejlesztett ki.

„A fogyasztók több szabadidős és személyre szabott információt igényelnek, miközben az autópályán gépkocsijukkal mennek. A Delphi megfelel ezeknek az igényeknek a legújabb autókommunikációs fejlesztésével” – nyilatkozta Robert W. Schumacher, a Delphi Mobile MultiMedia üzletágának a vezetője.

A Delphi folyamatos – streaming – szórakoztatótechnológiájának köszönhetően valós idejű digitális információk juthatnak a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a gépkocsikban utazókhoz. A rendszert úgy alkották meg, hogy figyelembe veszi a gépkocsi helyzetét. Az adatátviteli sebesség 6 mbps.

A hálózat használatával a gépkocsiban utazók azonnali hozzáférést kapnak a szabadidős és hasznos információk százaihoz, beleértve a személyre szabott mp3 zenei fájlokat, a videoprogramokat, a webkamerákat és az audioadásokat több mint 4500 rádióadótól.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14