Megújította portálját Magyarország első elektronikus piactere

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. július 1. 12:33
A munka célja az volt, hogy a Marketline felhasználói számára megkönnyítsék az immár több, mint 19.000 terméket tartalmazó Központi katalógus áttekinthetőségét, a tranzakciók végrehajtását.
Az érdeklődők az új portálon egy on-line demo segítségével ismerkedhetnek meg a Marketline rendszerén keresztül történő elektronikus beszerzés előnyeivel, s így könnyen eldönthetik, hogy - vevőként vagy beszállítóként - részt kívánnak-e venni e jelentős megtakarítást és újabb értékesítési lehetőségeket kínáló kereskedelemben. A Marketline rendszerén 2001-ben több mint 2 milliárd Ft értékű tranzakció zajlott. Idén ez a szám már az I. félév végére meghaladta a 2 milliárd Ft-ot.

A Marketline elektronikus piactér alapszolgáltatása a beszerzési-értékesítési tranzakció elektronikus lebonyolítása. A Központi katalógusban a piactérhez csatlakozott összes szállító valamennyi terméke és szolgáltatása szerepel. Ezekből rendkívül könnyen kikereshetők, összehasonlíthatók és megrendelhetők a beszerezni kívánt termékek és szolgáltatások.

Egyre népszerűbb ugyanakkor a beszerzők körében az úgynevezett on-line aukció, melynek keretében előre meghirdetett időpontban és paraméterek mentén licitáltatja a vevő az aukcióra jelentkező beszállítókat. A tapasztalatok szerint az átlagos megtakarítás mértéke 10-15%, bár egyes esetekben - termék, illetve szolgáltatástól függően - a 40-50%-ot is elérheti. A vevők így nem csak kedvezőbb beszerzési kondíciókkal jutnak hozzá a számukra szükséges termékekhez, hanem pontos képet alkothatnak a valós piaci árakról is.

A Marketline internetes portálja teljes egészében angol nyelven is elérhető, az online aukciós szolgáltatás magyar mellett már angol, német, szlovák és horvát nyelven is használható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50