Az európai operátorok készek a W-LAN szolgáltatásokra

Kollár Csaba, 2002. július 12. 21:22
A német telekommunikációs szabályozó, a RegTP előnyben részesíti a vezeték nélküli LAN szolgáltatásokat, melyeket a következő generációs mobilhálózatok kiegészítéseként lehet használni. A bejelentés követően több szolgáltató is nyilatkozott a W-LAN-nal kapcsolatban.
A Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Mobile a tervek szerint a W-LAN szolgáltatásokat már ez év vége előtt be kívánja vezetni. A vállalat elképzelése az, hogy nagyon sok ember veszi majd igénybe a nagyközönségnek kiépített hálózatokat olyan helyeken, mint a repülőtéri várótermek, a konferenciaközpontok, a nagy hotelek.

Nem ez az első eset, hogy a Deutsche Telekom megjelenik a W-LAN területén. Tavaly a vállalat amerikai leányvállalata, a VoiceStream Wireless megszerezte a nehéz pénzügyi helyzetbe jutott amerikai W-LAN szolgáltatót, a MobileStart. A MobileStar Amerika-szerte több száz Starbucks kávézóban épített ki W-LAN-nal megegyező hálózatot.

Ausztriában a vezetéknélküli internetes szolgáltató, az eWave jelentette be, hogy elkezdte a tesztjeit a vezeték nélküli LAN/UMTS megoldásnak, együtt legnagyobb tulajdonosával, a Connect Austriával. A Connect Austria az ország harmadik mobilszolgáltatója; 1,35 millió előfizetővel.

Elemzők rámutatnak arra, hogy a német és az osztrák példák Európa más országaiban szintén követőkre találhatnak, ezzel is meggyorsítva a 3G hálózatok beindítását.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36